ČAKOVEC

NAPETA SJEDNICA Može li se biti na dva mjesta u isto vrijeme?

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca vladala je napeta atmosfera već od samog početka, s brojnim temama na dnevnom redu uključujući infrastrukturu, financije i razne projekte

Jedno od pitanja koje je privuklo pažnju tijekom aktualnog sata bilo je ono koje je vijećnica Karolina Juzbašić postavila gradonačelnici Ljerki Cividini u vezi s nedavnim otvorenjem Zrinskog Art Festivala.

Juzbašić je istaknula važnost izložbe ‘Femicid’ koja je održana u sklopu festivala, naglasivši da je kao čelnica grada i žena gradonačelnica trebala biti prisutna na ovom značajnom događaju, osobito u kontekstu obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

“Smatram da ste se trebali odazvati na otvorenje izložbe ili barem poslati izaslanika,” rekla je Juzbašić.

Gradonačelnica Cividini odgovorila je kako je tog istog dana bila angažirana na obilježavanju obljetnice Sigetske bitke i na spomen-obilježju Nikole Šubića Zrinskog, gdje su bili prisutni mnogi izaslanici i čelne osobe.

“Nažalost, zbog preklapanja obveza nisam mogla prisustvovati otvaranju izložbe,” izjavila je Cividini.

Rasprava o ovom pitanju dodatno je podgrijala napetosti među vijećnicima, koji su se složili da je važno da se ključni događaji u zajednici prate i podržavaju, ali i razumjeli kompleksnost obaveza gradonačelnice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije