kop čakovec

FOTO Viceprvakinje Hrvatske u odbojci na pijesku na svečanom prijemu kod gradonačelnice Cividini

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini održala je prijem za odbojkašice KOP-a Čakovec, viceprvakinje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku te drugoplasirane u završnici Kupa Hrvatske

Tom prigodom gradonačelnica je kazala kako su Iva Hranilović, Iva Bulović, Marta Babok, Petra Kovač, Lara Malović i Nika Jularić, igračice koje su odigrale cijelo natjecanje i ostvarile povijesni rezultat KOP-a Čakovec postavile ime grada još jednom na sam vrh nacionalnih sportskih natjecanja i prvenstava, ovim najvećim uspjehom kluba, koji je prošle godine proslavio 20 godina postojanja i 30 godina igranja odbojke na pijesku u Međimurju.

“Čestitam vam u svoje osobno ime i u ime svih građana Čakovca. Svima je jasno koliki se trud i koliko se odricanja krije iza ovog uspjeha. Vaša postignuća služe kao inspiracija i dokaz su da zajednički trud, timski rad i posvećenost vode do izvrsnih rezultata. Velika čestitka i treneru, ali i vašim roditeljima, obitelji i svima koji vas prate u vašim naporima.”, istakla je gradonačelnica Cividini. Uz već spomenute odbojkašice KOP-a Čakovec, u Gradsku vijećnicu stigle su i Ana Novak, Tena Hrebak, Hana Hrebak, Nela Držanić u pratnji trenera Ivana Vabeca i člana Upravnog odbora Josipa Hranilovića.

Fantastičnu sezonu završile su djevojke trenera Ivana Vabeca u Vukovaru, gdje su bila odigrana posljednja četiri kola ovogodišnjeg natjecanja 1. hrvatske lige.

“Odluka, da se KOP Čakovec pojača s kvalitetnim novim igračicama pokazala kao pun pogodak, jer treba spomenuti da je ponajbolja igračica Čakovca Ema Frančić propustila ovu sezonu zbog zdravstvenih razloga. Sretna okolnost je bila i ta da su i same igračica pokazale interes za dolazak u KOP Čakovec. Tako su sve igračice bile jedna homogena ekipa skromnih djevojaka koje vole igrati odbojku na pijesku. Ova je sezona nakon osvajanja drugog mjesta u kup natjecanju, na kojem je nastupila i Inka Varga završila na najbolji mogući način.“ ponovio je i na prijemu trener čakovečkih odbojkašica Vabec.

Odbojka na pijesku je vrlo zahtjevan sport koji kombinira fizičke, tehničke i taktičke aspekte. Igračice moraju biti u odličnoj fizičkoj formi, jer igra na pijesku zahtijeva više snage i izdržljivosti nego odbojka na tvrdoj podlozi. Zanimljivost ovog sporta dolazi iz dinamike igre. Odbojka na pijesku se obično igra u 2 na 2, što omogućuje veću interakciju između igrača i bržu igru. Također, okruženje na pijesku doprinosi opuštenijoj atmosferi, što mnogima čini igru privlačnijom. Uz to, odbojka na pijesku se često igra na otvorenom, što omogućuje uživanje u prirodi i suncu. No, želja je čakovečkih odbojkašica da jednoga dana i Čakovcu imaju dvoranu za odbojku na pijesku ili natkrivene terene, čime bi se zasigurno produžila i sama sezona, njihova je poruka s prijema kod gradonačelnice.

Uspjeh koji su postigle čakovečke odbojkašice nije stigao preko noć. Čulo se na prijemu kako je zbog fakultetskih obaveza bilo treninga koji su odrađeni u Zagrebu, a bilo je dana kada se trening prije podne održao u Zagrebu, a onaj poslijepodnevni ili večernji istog dana u Čakovcu. To je još samo jedan pokazatelj onoga, koliko su ove vrijedne i skromne djevojke predane onome čime se bave, njima najdražom odbojkom na pijesku.

Skromnost, ali kvalitetan i naporan rad ono je čime se vode čakovečke odbojkašice na pijesku

U svijetu sporta, gdje se često naglašavaju pobjede i trofeji, priča mladih odbojkašica koje su osvojile drugo mjesto na državnom prvenstvu svijetli kao primjer skromnosti i predanosti.

Ove talentirane većinom studentice, osim što su pokazale nevjerojatne vještine na terenu, oduševile su i svojom skromnošću i nesebičnim pristupom. Kroz nastupe na prvenstvu, koje se održavalo tijekom vikenda u različitim gradovima, djevojke su pokazale iznimnu volju i želju za uspjehom. Uz naravno pomoć trenera Vabeca, same su se organizirale, pripremale obroke i brinule o svakodnevnim potrebama u svom apartmanu. Ova predanost i zajedništvo bili su jedan od faktora koji su doprinijeli njihovom uspjehu.

Ove mlade sportašice ne samo da su osvojile medalju, već su i postavile standarde za sve mlade ljude u sportu, pokazujući da se pravi uspjeh ne mjeri samo titulama, već i karakterom i radnom etikom. Njihova priča inspirira sve nas da cijenimo skromnost i predanost, i da razumijemo kako pravi pobjednici nisu uvijek oni koji stoje na vrhu, već oni koji se bore s integritetom i zajedništvom. Njihova sposobnost da ostanu smirene pod pritiskom, s nevjerojatnim timskim radom, dovela je do zasluženog uspjeha. Iako su osvojile drugo mjesto, njihova skromnost nije im dopustila da zaborave koliko su daleko stigle, a svaka članica tima bila je ponosna na svoje kolegice.

Na kraju, njihovo iskustvo može poslužiti kao primjer, ne samo sportašima, već i svima koji se suočavaju s izazovima u životu. Uče nas da je važno raditi zajedno, podržavati jedni druge i ostati skroman bez obzira na postignuća. Skromnost, predanost i zajedništvo – to su vrijednosti koje će ove mlade odbojkašice nositi sa sobom i dalje kroz život, inspirirajući druge da slijede njihov primjer.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije