SVAKA VAM ČAST

FOTO Gradonačelnica Ljerka Cividini održala prijem za uspješne plivače Čakovečkog plivačkog kluba

Nakon novih odličnih rezultata, te prije početka nove sezone članovi Čakovečkog plivačkog kluba Marta Horvat, Meri Furdi, Mario Beliga, Tin Furdi i Dominik Dukić sa svojim trenerima Goranom Kolarićem i Lukom Dodlekom pohvalili su se svojim uspjesima gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini

“U protekloj godini osvojeno je pregršt medalja, otplivano mnogo osobnih rekorda, bilo je suza i smijeha, ali najbitnije je što smo na kraju pokazali da smo jedna velika obitelj.“, kazao je na prijemu između ostalog trener prof. Goran Kolarić.

U ČPK- imaju tri natjecateljske grupe koje se natječu na raznim plivačkim mitinzima i prvenstvima diljem Hrvatske, ali i van njezinih granica. Natjecatelje A, Natjecatelje B i Mlađu selekciju, koje broje više od 50 plivačica i plivača, uspješno vode treneri Luka Dodlek, mag. cin. i Goran Kolarić, prof.

Najuspješnije natjecatelji su Meri Furdi i Mario Beliga koji u svojoj konkurenciji briljiraju na državnoj razini i osvajaju medalje velikog značaja, a posebno su ponosni i što su članovi hrvatske plivačke reprezentacije. Tako su upravo njih dvoje na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine održanom u srpnju u Zagrebu osvojili deset medalja. Mario Beliga tri zlata, tri srebra i broncu, dok se Meri Furdi okitila s tri bronce. U klubu imaju, kako su rekli i mladu ekipu s velikim potencijalom da jednog dana naslijedi njihove najbolje plivače.

Plivači ČPK-a istakli su na prijemu kod gradonačelnice kako su nastupali na raznim natjecanjima diljem cijele države, od pozivnih natjecanja, regionalnih natjecanja, Ekipnog prvenstva Hrvatske, Prvenstva Hrvatske, a plivali su i osvajali medalje na natjecanjima u Sloveniji, Mađarskoj i Austriji.

Čakovečki plivački klub otvoren za sve koji vole plivati

U klubu tako imaju i jednu grupu za osobe s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju koja je vrlo uspješna te su na nju jako ponosni, a osim natjecateljskog pogona, s puno pažnje radi se i s djecom koja rekreativno treniraju plivanje zbog zdravlja i druženja. Rekreativne grupe također su vrlo aktivne te u tim grupama broje oko 130 plivačica i plivača. Pohvaliti treba i najmlađe, plivačice i plivače u „Maloj školi plivanja 1 i 2“. U tim grupama nalaze se djeca starosti 4-8 godina, a brojka je također izvrsna (oko 130 članova).

Samo uz naporan i kvalitetan rad postižu se vrhunski rezultati

Gradonačelnica Ljerka Cividini je istaknula važnost njihovog truda i posvećenosti, naglašavajući kako su samo uz predani radi i mnogo odricanja uspjeli postići izvanredne rezultate. S obzirom na uvjete i mogućnosti koje imaju, zajednička je nada da će talentirani plivači i plivačice moći ostati u našem kraju i klubu nakon što pređu određene dobne kategorije, odnosno odu na daljnje školovanje.

„Ovaj prijem, ne samo da je bio prilika za čestitke i slavlje, već i za poticanje zajednice na dodatnu podršku mladim sportašima, kako bi se osigurala njihova budućnost i još veći uspjesi u plivanju.“ kazala je Cividini i pozvala sve da se uključe u podršku klubu, ističući kako je ulaganje u sport i mlade ljude ulaganje u bolju budućnost našeg grada.

Najvažnija natjecanja na početku nove sezone su 8. Memorijal „Anto Dragić“ i Kadetsko prvenstvo Hrvatske u Zadru

Pravo nastupa na kadetskom prvenstvu osiguralo je i devet članova ČPK-a, koji su tijekom plivačke sezone otplivali limite za nastup na PH u različitim disciplinama. Pod vodstvom trenera Gorana Kolarića, prof. i Luke Dodleka, mag. cin. s najboljim hrvatskim kadetskim plivačicama i plivačima snage su odmjeravali Tena Horvat, Tessa Zuber Polak, Franka Radek, Nela Kovačić, Hana Dolar, Zoa Vinko, Oleg Jeđut, Domagoj Janušić, Timon Mrazović i Šime Urem (član štafete).

Zanimljivo je spomenuti kako će na Memorijalu „Anto Dragić“ koji će se održati 26. 10. 2024., mnogi od mladih plivača, članova ČPK-a biti i suci na ovom plivačkom mitingu.

Sudjelovali su i na Ekipnom prvenstvu Hrvatske – KUPU „IVAN VARVODIĆ“

Ekipno PH održalo se 1. i 2. lipnja 2024. na bazenima Svetice u Zagrebu. Plivalo se u tri dijela, a boje ČPK-a branili su Meri Furdi, Marta Horvat, Lucija Trupković, Lana Pintarić, Dora Horvat, Tin Furdi, Adam Šinjori, Mario Beliga, Dominik Dukić, Roko Radek te je ovog puta i trener Luka Dodlek također plivao za najdraži klub, a sve se to odvilo pod stručnim vodstvom trenera Gorana Kolarića, prof. Plivačice su zauzele 13. mjesto, plivači 12. mjesto, dok su zajedničkim snagama plivačice i plivači, zbrojem svih bodova, završili na odličnom 11. mjestu u Hrvatskoj.

Na već ranije spomenutom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine održanom u srpnju u Zagrebu na kojem su blistali Mario Beliga i Meri Furdi, pod vodstvom trenera Gorana Kolarića još su sudjelovali i Tin Furdi, Marta Horvat i Dominik Dukić.

Naravno ničeg ne bi bilo da nema i izvrsnih trenerica i trenera koji svojim stručnim radom drže klub na jednoj visokoj razini. Želimo da ČPK i dalje ostane, kako su i sami rekli na početku, jedna velika obitelj s još boljim i uspješnijim rezultatima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije