gimnastika za kraj

FOTO Ljetni sportski kampovi: Gimnastika za kraj, polaznici oduševljeni obnovljenim Macanom

Ovaj bazični sport posljednji je, 23. kamp kojeg u sklopu 20. izdanja projekta Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“

„Vau“ bio je najčešći ushit čakovečkih osnovnoškolaca nakon što su ušli u dvoranu Macanovog doma u gradskom središtu uoči početka gimnastičkog kampa.

Ovaj bazični sport posljednji je, 23. kamp kojeg u sklopu 20. izdanja projekta Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan. Iako je po prvotnom planu kamp iz gimnastike trebao bit održan posljednjeg tjedna u kolovozu u balon dvorani kod Učiteljskog fakulteta, zbog odgode početka školske godine, ali i završetka radova na obnovi Macanovog doma prebačen je na rujan u legendarni dom međimurske gimnastike. „Prebacivanje termina i lokacije pokazalo se kao pun pogodak“ izjavila je trenerica Marija Jurak Bošnjak iz GK Marijan Zadravec Macan.

„Njihovo oduševljenje i ushit nakon što su došli u dvoranu koja je namijenjena upravo tom uzrastu nam je bio najveći poklon za otvaranje. Upravo su polaznici kampova prvi korisnici Macanovog doma nakon „faceliftinga“ i morali smo se dobrano potruditi tijekom vikenda da sve pripremio za njih. No, uspjeli smo i sada kada vidimo kako dvorana izgleda i kako djeca reagiraju naša srca su puna. Možda ne nalazim riječi kojima bi opisala i njihovu i našu sreću što imamo ovakav objekt koji će stvarati nove, buduće generacije sportaša“ ushićeno je rekla dodavši kako svi u klubu, ali i svi koji će koristiti Macanov dom zahvaljuju Gradu Čakovcu, Ministarstvu turizma i sporta te GP Ekom što su pomogli u realizaciji ovog projekta.

„Imamo preko 80 polaznika s kojima radimo osnove gimnastike, a pritom se i s njima dobro zabavljamo i uživamo u svim mogućnostima koje nam sada omogućuje novi/stari Macanov dom“ poručila je Jurak Bošnjak. Kampom iz gimnastike ovog tjedna završit će jubilarno 20. izdanje najprepoznatljivijeg projekta Zajednice sportskih udruga Čakovca – Ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“.

Iz gradske krovne sportske organizacije poručuju kako ni ove godine nije izostao interes čakovečkih osnovnoškolaca za kvalitetnim i sportskim provođenjem ljetnih školskih praznika. Kako kažu i ove godine 500 mališana se prijavilo za sudjelovanje te su tijekom ljeta mogli sudjelovati na 23 kampa iz 18 različitih sportova. Pitoreskna slika iz Macanovog doma možda je i najbolji zaključak projekta koji je prije dva desetljeća bio pionirski, a sada ga kopiraju druge sredine. Zajednica će prilikom biranja najboljih sportaša za 2024. nagraditi i najbolje sudionike Ljetnih sportskih kampova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije