postavljene su i kamere

GRAD ČAKOVEC Započelo izricanje novčanih kazni za neodgovorne pojedince

Komunalni redari već su započeli s izricanjem novčanih kazni onima koji ne poštuju pravila i ostavljaju otpad uz kontejnere

Uslijed učestalih nedopuštenih radnji na javnim površinama, osobito odlaganja otpada oko “zelenih otoka“, odnosno “Molok“ kontejnera, Grad Čakovec je uz iste na temelju Zakona o privatnoj zaštiti, postavio sustav video nadzora koji omogućuje praćenje i identifikaciju prekršitelja u cilju preventivne zaštite javnih površina, te sankcioniranja nezakonitog odlaganja smeća.

Stoga se skreće pozornost svim građanima kako su komunalni redari već započeli s izricanjem novčanih kazni onima koji ne poštuju pravila i ostavljaju otpad uz kontejnere. Obavijesti o počinjenom prekršaju bit će izdane svima koji se ogluše o Odluku o održavanju i uređenju naselja, a kazne su propisane sukladno zakonskim propisima. Ova mjera ima za cilj povećati svijest o važnosti pravilnog odlaganja otpada i odgovornog ponašanja prema okolišu.

Grad Čakovec također podsjeća građane na dostupnost reciklažnih dvorišta, odnosno nadziranih ograđenih prostora namijenjenih odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada, u krugu GKP ČAKOM, smještenih u Mihovljanskoj ulici i na odlagalištu otpada u Totovcu.

Ova dvorišta pružaju jednostavan i ekološki prihvatljiv način za odlaganje otpada, te se preporučuje svim građanima da ih koriste.

Suradnja te pridržavanje propisa i korištenje dostupnih resursa ključno je za održavanje čistoće našeg grada i poboljšanje kvalitete života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije