za svakog ponešto

LIJEPA SVEČANOST Bogatim programom proslavljen Dan Kuršanca

Dan 5. kolovoza, blagdan Gospe Snježne obilježava se kao Dan Kuršanca, a i ove je godine svečano obilježen u ovom mjestu u sastavu Grada Čakovca

 Program je počeo svetom misom u tamošnjoj kapeli Gospe Snježne, koju je predvodio župnik župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Program se nastavio kod spomen obilježja Branku Kosu, branitelju iz Kuršanca, koji je stradao u borbama u Vukovaru 1991. godine. Svijeće su zapalili članovi njegove obitelji, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Mjesnog obora Kuršanec Siniša Kregar, tamošnji vatrogasci te sami mještani. Molitvu za poginulog Kosa, ali i sve branitelje stradale u Domovinskom ratu predvodio je vlč. Munđar.

Svečanost se nastavila na nogometnom igralištu NK „Drava“ u Kuršancu. Čestitajući mještanima Kuršanca njihov dan te državni praznik, gradonačelnica Ljerka Cividini naglasila da nastoji ravnomjerno razvijati cijelo područje grada.

U Kuršancu se tako planira proširiti osnovna škola s novim učionicama i sportskom dvoranom, izgraditi novi prostori za dobrovoljno vatrogasno društvo. U planu je i skora gradnja novog dječjeg vrtića u Totovcu, u koji bi išla i djeca iz Kuršanca Suradnja s predstavnicima Mjesnog odbora je vrlo dobra te su oni ti koji potrebe i želje stanovnika predlažu za financiranje iz Gradskog proračuna.


Okupljenima se obratio i predsjednik MO Siniša Kregar, govoreći o realiziranome u protekloj godini. Proslava Dana mjesta nastavila se svečanim ručkom, glazbenim programom te nogometnim turnirom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije