ČAKOVEC

PRISJETIMO SE Na današnji dan preminula Marija Ružić, prva gradonačelnica Čakovca

U ponedjeljak, 7. kolovoza 2011. godine, u Čakovcu je preminula Marija Ružić, cijenjena javna djelatnica i prva žena koja je obnašala funkciju gradonačelnice Čakovca.

Marija Ružić, koja je rođena 1939. godine, ostavila je značajan trag u povijesti grada i regije svojim radom i doprinosom u različitim profesionalnim ulogama.

Ružić je bila gradonačelnica Čakovca od 7. svibnja 1993. do 1997. godine, a njen mandat označio je početak nove ere u upravljanju gradom. Tijekom svog mandata, posvetila je svoje napore razvoju lokalne zajednice i implementaciji brojnih važnih inicijativa.

Osim političkog angažmana, Marija Ružić bila je dugogodišnja direktorica Službe društvenog knjigovodstva, kasnije poznate kao Zavod za platni promet, a danas Fina.

Također, bila je predsjednica županijske podružnice Udruge računovodstvenih i financijskih radnika Hrvatske, gdje je svojim radom unaprijedila standarde i prakse u području računovodstva i financija.

Marija Ružić će biti zapamćena kao pionirka i liderka koja je svojim radom ostavila neizbrisiv trag u Čakovcu i šire.

Ostat će u sjećanju svih koji su je poznavali i radili s njom kao osoba koja je uložila veliki doprinos svojoj zajednici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije