studenti, javite se

ČAKOVEC Važna obavijest za studente koji imaju Ugovore o korištenju novčane potpore grada

Grad Čakovec ima važnu obavijest za studente s područja grada, a s kojima ima potpisane Ugovore o korištenju novčane pomoći grada Čakovca

Sukladno s Odlukom o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca obavještavamo studente koji imaju Ugovore o korištenju novčane potpore Grada Čakovca, a u akademskoj su godini 2023./2024. bili polaznici posljednje godine preddiplomskog studija i u akademskoj godini 2024./2025. upisuju diplomski studij, da ostvaruju pravo na nastavak primanja novčane potpore za diplomski studij ako zadovoljavaju uvjete Odluke o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca.

Osnovni uvjeti za nastavak primanja novčane potpore su sljedeći:


– Prosjek ocjena preddiplomskog studija iznosi najmanje 3,50.


– Ako su stjecanje diplome na preddiplomskom studiju i upis na diplomski studij u istoj kalendarskoj godini kada je, sukladno sa statutom ustanove, završen posljednji, redoviti semestar preddiplomskog studija, a koji je u skladu s važećim ugovorom.


– Ako student do 15. studenog 2024. godine dostavi uvjerenje o upisu u sljedeći semestar ili nastavnu godinu studija (odnosi se na diplomski studij).


– Ako student nema obvezu polaganja razlikovnih ispita zbog upisa na diplomski studij.


– Supotpisnik ugovora i student imaju prebivalište i boravište na području Grada Čakovca.

Ukoliko su zadovoljeni navedeni uvjeti i ukoliko student dostavi dokumentaciju koja dokazuje zadovoljavanje navedenih uvjeta, ostvaruje se pravo na potpisivanje aneksa ugovora. Ukoliko budu osigurana sredstva u proračunu Grada Čakovca, moguće je potpisati aneks agovora o korištenju novčane potpore Grada Čakovca za nastavak obrazovanja na diplomskom studiju.


Potpisivanje aneksa planirano je za studeni i prosinac 2024. godine (potpisivanje aneksa obavit će se u dogovoru sa studentima).


Ukoliko studenti zainteresirani za potpisivanje aneksa ugovora trebaju dodatne obavijesti, mogu se javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti, Ulica kralja Tomislava 15, ili na brojeve 040 314 941 ili 0993173241.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije