BOGAT PROGRAM

FOTO Franjevački trg oživio u ritmu tradicije na 60. Porcijunkulovu

Jubilarno 60. izdanje Porcijunkulova u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca, najvećeg međimurskog proštenja, ponovno je oživjelo srce Čakovca

Bogat program, koji je trajao nekoliko dana, privukao je tisuće posjetitelja željnih dobre zabave, ali i upoznavanja bogate kulturne baštine Međimurja.

Porcijunkulovo je još jednom potvrdilo svoju važnost kao manifestacije koja okuplja ljude različitih generacija i interesa. Kroz bogat program, posjetitelji su imali priliku uživati u vrhunskim izvedbama domaćih i stranih izvođača.

Posebno mjesto u programu zasigurno je zauzela Zona tradicije na Franjevačkom trgu, gdje su se predstavila brojna kulturno-umjetnička društva iz Međimurja, ali i gosti iz Slovenije i Engleske. Tako je Franjevački trg ove i ove godine postao pozornica na kojoj su se isprepleli različiti stilovi i tradicije.

Svojim su nastupima oduševili KUD Šafran iz Štefanca, KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca, Folklorna skupina COF iz Ljubljane, HKUU Sveti Martin, KUD Beltinci, Gospel zbor Sincere Praise iz Londona, mlada međimurska Filipinka Chriztel Renae Aceveda, Pjevački zbor umirovljenika Čakovec, KUD Lipovac iz Generalskog stola, Zbor umirovljenika Mihovljan i članovi KUD-a Mihovljan, jednog od najagilnijih i najkvalitetnijih međimurskih kulturno umjetničkih društava.

Točku na i stavit će Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan Stipić“ Čakovec i njihovi gosti. Koncert zakazan za danas, ponedjeljak 5. kolovoza u 20 sati na pozornici Zone tradicije obećava nezaboravno glazbeno iskustvo i ne smije se propustiti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije