ČAKOVEC

ČAKOVEČKO PROŠTENJE Porcijunkulovo donosi dobre vibracije uz bogat program

Turistička zajednica grada Čakovca kao organizator potrudila se raznolikim programima ispuniti ovih pet dana zabave na Porcijunkulovom i sigurna sam da će svatko pronaći nešto za sebe

Događanja je po cijelom gradu, s konceptom više zona s kojima je krenuo Grad Čakovec prije nekoliko godina, a koji se lani pokazao odličnim nastavljamo i dalje.

Možete uživati kroz pet zabavnih zona, a njima treba pribrojiti i sadržaje koji će u sklopu proštenja organizirati ugostiteljski objekti koji djeluju u centru grada.

“Glazbenici A strana”, Vesna Pisarović, Halid Bešlić, Jole i Crvena jabuka ovo ljeto predvode koncertnu zabavu na čakovečkom Porcijunkulovom na glavnoj pozornici.

Ove godine čeka nas i puno zanimljivih detalja iz povijesti jer tu je i jedan novitet – Sajam u doba Zrinskih, koji će biti u kompleksu čakovečkog Starog grada i u kojem će nastojati prikazati kako su sajmovi izgledali kad su Čakovcem i Međimurjem upravljali Zrinski.

Željela bih i ovim putem naglasiti da je, iako je kod mnogih Porcijunkulovo sinonim za večernju zabavu, riječ o vjerskoj manifestaciji te da nije bilo fratara koji su prije 365 godina došli u Čakovec te kojima je slavljenje Porcijunkule kolijevka reda ne bi bilo ni ovoga čemu se danas svi tako veselimo, istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini.

– Budite od danas do ponedjeljka dio Procijunkulova, njegove jedinstvene atmosfere, pogledajte sve što smo pripremili za vas te se uvjerite zašto se ovoj manifestaciji svi vraćaju.

Dođite, uživajte i veselite se na Porcijunkulovom !

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije