VELIKI INTERES ZA SVE SPORTOVE

FOTO Prekrasan početak ljetnih praznika s još jednom sezonom kampova ‘Svaki tjedan sport jedan’

Sljedeći tjedan na rasporedu su kampovi iz tenisa i šaha

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” i ove godine pružaju učenicima nezaboravne trenutke tijekom ljetnih praznika. Osim vrlo popularnih kampova iz plivanja i nogometa sve veći interes vlada i na ostalim kampovima. Već na početku ljeta na rasporedu su bila dva kampa iz košarke. Provođenje prvog potpisuje Košarkaški klub Međimurje, a drugog Ženski košarkaški klub Radost.

„Kroz igru i zabavu približili smo im radost loptanja pod obručima. Veseli nas što su djeca i ove godine pohađala naš kamp, a najviše od svega nas vesele dječji osmjesi i zadovoljstvo nakon svakog postignutog koša. Vjerujem da su se djeca zabavljala i da im je bilo zanimljivo te da ćemo se družiti i sljedeće godine. Djeci bih poručio da isprobaju što više sportova, da se druže i sklapaju nova prijateljstva, te da se nastave baviti nekim od sportova koji ih privlači i zanima. Zahvaljujem Zajednici sportskih udruga Čakovca na organizaciji i potpori” izjavio je voditelj kampa košarke Mario Novak iz KK Međimurje.

Sličnog razmišljanje je i voditelj kampa iz ŽKK Radost Matija Terek koji kaže: „Super je bilo. Odličan odaziv, imali smo preko 100 djece. Cilj kampova je ispunjen jer je kod djece pobuđen interes za sportom i ovo nam je najbolji način privlačenja djece u trenažni proces. Iako upise imamo tijekom cijele godine, najviše ih je odmah nakon kampova“.

ŽIVO I NA KAMPU ODBOJKE NA PIJESKU

Istodobno, na drugom kraju grada, opet je bilo živo na kampu odbojke na pijesku, koji uspješno provodi KOP Čakovec. Tereni odbojke na pijesku kod bazena „Marije Ružić“ bili su ispunjeni mladim sportašima, njih stotinu, koji su dnevno provodili dva sata na otvorenim igralištima. „U današnje vrijeme posebno je važno mladima organizirati fizičke aktivnosti na otvorenome. Prema reakciji sudionika, treneri kampa uspješno su odradili svoj posao, i može se konstatirati da je i ove godine kamp odbojke na pijesku uspješno odrađen na obostrano zadovoljstvo“ poručuju iz KOP-a Čakovec i izražavaju zadovoljstvo što je nekoliko sudionika izrazilo želju da se uključi u aktivnosti kluba.

KAMPOVI IMAJU I SVOJU ODGOJNO-OBRAZOVNU KOMPONENTU

Tijekom prva dva tjedna ovogodišnjih Ljetnih sportskih kampova polaznici su imali priliku slušati predavanja Hrvatske gorske službe spašavanja i Gradskog društva Crvenog križa Čakovec. Ova predavanja pružila su im dragocjena znanja o sigurnosti i pružanju prve pomoći, što je dodatno ispunilo njihov boravak na kampovima. Zajednica sportskih udruga Čakovca koja uspješno organizira kampove već 20 godina unatrag nekoliko godina ih obogaćuje s različitim predavanja, a poručuju kako će i ove godine svakog tjedna biti barem po jedno zanimljivo predavanje. Upisi na kampove, koji su namijenjeni školarcima s čakovečkog područja traju cijelo ljeto, a vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.

Djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu. Sljedeći tjedan na rasporedu su kampovi iz tenisa i šaha.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije