GRAD ČAKOVEC

SIGURNOST I PREGLEDNOST Još dvije ulice u Gradu Čakovcu dobile novu javnu rasvjetu

Za veću sigurnost pješaka i biciklista u prometu

Nakon nedavno završenog projekta dopune javne rasvjete u Ulici Globetka, na potezu od spoja s Vukovarskom ulicom do spoja s Ulicom Braće Graner, nova javna rasvjeta izgrađena je i stavljena u funkciju u još dvije ulice u Gradu Čakovcu.

U Ulici 34. Inženjerijske bojne postavljeno je 16 novih stupova, a ukupna vrijednost investicije je procijenjena na oko 36 tisuća eura. Također, završeni su radovi i stavljena je u funkciju dodatna rasvjeta, odnosno 8 novih rasvjetnih stupova u Vukovarskoj ulici, na dijelu od raskrižja s Ulicom Jakova Gotovca do raskrižja s Ulicom Globetka. Procijenjena vrijednost ove investicije je 23 tisuće 500 eura.

Ono što vrijedi spomenuti je kako je u fazi ishođenja građevinska dozvola za izgradnju dodatne rasvjete u Zrinsko – Frankopanskoj ulici na potezu od raskrižja s Neumannovom ulicom do kružnog raskrižja prema Nedelišću. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini ovom je prigodom istakla kako se postavljaju i pojedina rasvjetna tijela po mjesnom odborima ovisno o potrebi, čime se zapravo u funkciju stavlja rasvjeta na mjestima koja su niz godina bila zanemarena i u mraku.

„Ovime se zasigurno povećava i sigurnost prometa, kao i sama preglednost prometnica, s obzirom na to da su na tim dionicama izgrađene ili već od ranije postoje pješačko biciklističke staze, čime se povećava sigurnost samih pješaka i biciklista u prometu.“, kazala je gradonačelnica Cividini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije