IVANOVEC

FOTO Udruga ‘Izvor’ predstavila radove na godišnjoj izložbi povodom Dana Ivanovca

Udruga za promicanje kvalitete života “Izvor” iz Ivanovca, ove je subote predstavila svoje aktivnosti tradicionalnom godišnjom izložbom radova povodom obilježavanja Dana Ivanovca

Izložba je organizirana u poslijepodnevnim satima u Domu kulture u Ivanovcu. Izloženi stolnjaci, heklani tabletići, heklani odjevni predmeti, mamili su poglede posjetitelja koji su došli razgledati kako njihove marljive i kreativne sumještanke provode svoje slobodno vrijeme.

Posebna priča je „luščije“ s klipova kukuruza, materijal od kojeg u rukama ovih vrijednih i nadarenih žena nastaju prave umjetničke minijature.

Marija Petek, predsjednica Udruge tom je prigodom istakla kako u “Izvoru” koji je aktivan od 2005. godine danas djeluje i stvara 16 članica.

„Sve žene rade jako lijepe ručne radove. Trudimo se, izlažemo i družimo. Imamo svoju prostoriju ovdje u Domu kulture u Ivanovcu gdje se sastajemo jedanput ili po potrebi više puta tjedno. Radimo stolnjake, nadstolnjake, torbice, suvenire, a idejama još uvijek nema kraja.“, kazala je predsjednica „Izvora“.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. „Udruga Izvor koja će iduće godine obilježiti punih dvadeset godina rada i djelovanja u izradi ovih prekrasnih predmeta, a samim time i očuvanju kulturne baštine, zaslužuje svaku pohvalu i divljenje.

Ne samo zbog onoga što stvarate vlastitim rukama, već i zbog promocije Ivanovca, Čakovca i cijelog Međimurja na mnogim događanjima u različitim mjestima gdje promovirate naš kraj. Svi oni koji se bave radom u nekoj od udruga znaju kako je teško ustrajati i kvalitetno djelovati tolike godine, zato još jednom iskrene čestitke na ovomu što radite, kako za nas danas, tako i za sve buduće generacije.“ kazala je gradonačelnica Cividini.

Druženje i izložbu glazbenim programom upotpunili su članovi pjevačkog zbora KUD-a „Katruža“ Ivanovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije