NOVA RASVJETA

DA SE BOLJE VIDI Grad Čakovec nastavlja ulagati u poboljšanje javne rasvjete

Grad Čakovec kontinuirano ulaže u poboljšanje javne rasvjete na području grada

U skladu s godišnjim planom gradnje, a uzimajući u obzir i nove potrebe te inicijative građana, realiziraju se brojni projekti obnove i izgradnje rasvjetnih instalacija.

Jedan od nedavno završenih projekata je dopuna javne rasvjete u Ulici Globetka, na potezu od spoja s Vukovarskom ulicom do spoja s Ulicom Braće Graner. U okviru ovog projekta postavljena je podzemna mreža s ukupno 27 stupova s modernom LED rasvjetom. Vrijednost radova iznosila je 74 tisuće eura.

Trenutno su u tijeku radovi na dopuni rasvjete u Ulici 34. Inženjerijske bojne. Planirano je postaviti 16 novih stupova, a ukupna vrijednost investicije je procijenjena na oko 36 tisuća eura.

Također su započeli radovi na izgradnji dodatne rasvjete u Vukovarskoj ulici, na dijelu od raskrižja s Ulicom Jakova Gotovca do raskrižja s Ulicom Globetka. Procijenjena vrijednost ove investicije je 23 tisuće 500 eura.

Osim novih instalacija, provodi se i obnova dotrajalih rasvjetnih tijela. Tako je obnovljena horizontalna rasvjeta ispred župne crkve sv. Nikole biskupa, odnosno na Franjevačkom trgu u Čakovcu. Ukupna vrijednost svih spomenutih radova na izgradnji i dopuni javne rasvjete iznosi 133 tisuća 500 eura.

Grad Čakovec će u skladu s potrebama nastaviti s ovakvim i sličnim projektima s ciljem da se osigura moderna i kvalitetna javna rasvjeta na cijelom području grada i poboljša sigurnost i kvaliteta života građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije