A SAD KONCERTI

TRG REPUBLIKE Čakovečko ljeto otvoreno kazališnom predstavom ‘Krčmarica purgerica’

Ovogodišnje „Čakovečko ljeto“ na vanjskoj pozornici Centra za kulturu otvorila je Glumačka družina „HISTRION“ predstavom „Krčmarica purgerica“

Punih mjesec dana Čakovec će biti centar ljetnih zbivanja, a program se u narednim danima i vikendima nastavlja plesnim performansom studija „Korak“, igrama za djecu, kazališnom predstavom za djecu u izvedbi Kazališne družine Pinklec i Kazališta Oberon Koprivnica, izložbama, koncertima na vanjskoj pozornici grupa Pips, Chips & Videoclips i Silente te promenadnim koncertima kod fontane u Perivoju Zrinskih, kao i završnom produkcijom ŠAF-ovih filmova.

Programi su i ove godine namijenjeni svim uzrastima, svatko zaista može pronaći nešto što ga zanima. Unatoč malo drugačijem konceptu nego ranijih godina, manifestacija i dalje ima urbani štih, što je i njeno prepoznatljivo obilježje svih ovih godina.

Utrkom „Čakovečki noćni cener“ oko tisuću trkača u najdužem danu u godini danas će utrčati u ljeto.

Noćni cener čakovečka je tradicija koja pola desetljeća okuplja stotine, a danas, 21. lipnja u 21.06 sati, možda će biti i preko tisuću trkača na najvećoj regionalnoj utrci. I ove godine utrka će imati dvije dužine, trkači sami biraju između trase od 5 ili 10 kilometara. Kao i uvijek start je zajednički, u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, a cilj na čakovečkom Trgu Republike.

Novost u 2024. je trkački after party na Trgu Republike u sklopu programa Čakovečko ljeto koji organizira Centar za kulturu Čakovec.

Na trgu će trkače zagrijavati DJ Vedran Car, a potom ih rasplesati nakon utrke.

Startni paketi podižu se u Centru za kulturu u petak 21.6. od 15 sati pa sve do pred sami početak utrke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije