Antunovsko proštenje

VIDEO I FOTO Na čakovečkom Jugu zasvirao Dixieland band Čakovec, nastupili KUD-ovi a za kraj Gazde

Dixieland band Čakovec oduševio odličnom svirkom, još stignete na Gazde

“Antunovsko proštenje” jedna je od manifestacija koje priprema Turistička zajednica Grada Čakovca te kojom počinju ljetna događanja na čakovečkom području. Cilj je organizatora i južni dio grada oživjeti u večernjim satima, raznim glazbenim i zabavnim programima.

Dixieland band Čakovec danas je zasvirao na Trgu sv. Antuna Padovanskog. Oni su tijekom proteklih 26 godina održao čak 245 koncertnih nastupa i snimio 5 nosača zvuka, što je dovoljno da ih svrstamo u istinske glazbene legende. Osim impresivnog broja nastupa, članovi benda ističu kako su uspjeli očuvati svoj prepoznatljivi stil unatoč promjenama u glazbenom svijetu tehnološkim inovacijama i novim glazbenim pravcima.

Njihova glazba prešla je granice Međimurja, dopirući do različitih dijelova Hrvatske i širom Europe, uključujući Njemačku, Austriju, Mađarsku, Srbiju i druge zemlje. Osim svoje vlastite glazbene izvrsnosti, Dixieland band Čakovec ima privilegiju surađivati s brojnim poznatim imenima iz svijeta glazbe i estrade.

Nakon njih uslijedio je nastup KUD-a Šafran, KUD-a Mihovljan i KUD-a Žiškovec. Riječ je o nastupima čuvara naše tradicije i nasljeđa, tako da kroz ovu priliku još jednom možete uživati kroz ples i pjesme koje nam pronose nasljeđe naših djedova i baka.

Od 21 sat na Trgu Pape Ivana Pavla II vrijeme je rezervirano za popularne “ZG Beatlese s tamburama“, tamburaški sastav „Gazde“ koji su proslavili 30 godina uspješnog djelovanja. Ovaj je bend kroz desetke svojih uspješnica koje već imaju i status klasika uspio iskovati sasvim novi glazbeni žanr, tamburi dati rockerski štih i postati prvi tamburaški sastav koji puni velike sportske dvorane.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije