GRADSKI POTICAJI

PRILIKA ZA GRAĐANE Grad Čakovec daje poticaje za kupnju starih kuća, ali i za sufinanciranje solarnih elektrana

U Proračunu Grada Čakovca osigurana su sredstva za poticaje za kupnju starih kuća te za sufinanciranje solarnih elektrana u domaćinstvima

Na 24. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca, koja je održana 11. lipnja, Gradsko vijeće Grada Čakovca donijelo je odluku kojom je nastavilo s davanjem poticaja za kupnju nekretnina u ruralnih područjima Grada Čakovca (mjesnim odborima).

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga pohvalio je mjeru kojima se nastoji mladim obiteljima pomoći u stvaranju svog doma.

Na natječaj će se moći javiti svi korisnici koji su kupili nekretninu (staru kuću, odnosno kuću izgrađenu prije 1990. godine) na području mjesnih odbora u razdoblju od 5. listopada 2023. godine pa do dana prestanka javnog natječaja u 2024. godini. Prema određenim kriterijima, poput broja djece, mlade obitelji do 40 godina starosti mogu dobiti potporu u iznosu od najviše 6.000 EUR.

Kupljena nekretnina u trenutku prijave na javni natječaj mora biti u vlasništvu prijavitelja, a kriteriji su prebivalište na području Grada Čakovca, broj djece i imovinski status. U Proračunu je za ovu namjenu osigurano 46.000.00 EUR.

Sufinanciranje solarnih panela za domaćinstva

Za sufinanciranje solarnih panela u domaćinstvima predviđeno je 33.000 EUR čime se želi građane potaknuti na korištenje obnovljivih izvora energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području grada.

Bespovratna sredstva dodjeljivala bi se korisnicima, fizičkim osobama s prebivalištem na područja grada, a koji su na svojoj obiteljskoj kući izgradili sunčanu elektranu za proizvodnju električne energije u kućanstvu, za vlastitu potrošnju tijekom ove godine odnosno koji su u postupku izgradnje iste.

Prema javnom pozivu predviđeno je sufinanciranje u iznosu do 50 % ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno do maksimalnog iznosa od 2.000 EUR po kućanstvu.

Sredstva za natječaj i javni poziv dodjeljivat će se po redoslijedu zaprimanja prijava, uz praćenje liste prioriteta za subvencioniranje kupnje starih kuća.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije