DOSADNE KRVOPIJE

ČAKOVEC Uskoro kreće provedba adulticidne mjere zaprašivanja komaraca

Za provođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije te nadzora nad provođenjem tih mjera Republika Hrvatska je donijela Zakon o zaštitni pučanstava od zaraznih bolesti

Za područje Grada Čakovca, Program mjera izradio je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, a Grad Čakovec temeljem istog u okviru postupka javne nabave za izvoditelja radova odabrao je tvrtku Bioinstitut d.o.o.. iz Čakovca.

Ono što je važno za reći je to kako je do sada na području Grada Čakovca tijekom travnja i svibnja ove godine proveden larvicidni tretman kojim se suzbijaju ličinke komaraca.

Provedba adulticidne metode (zaprašivanje odraslih komaraca) je u pripremi, no obzirom kako je za samu aktivnost nužno u cilju učinkovitosti ispunjenje vremenskih prilika, koje u ovom trenutku nisu nimalo povoljne (potrebno je najmanje 2-3 dana suhog vremena bez kiše, uz odgovarajuću temperaturu), očekuje se kako će provedba započeti krajem ovog ili početkom idućeg tjedna.

O točnim datumima, satnici i lokacijama provođenja adulticidne metode (zaprašivanje odraslih komaraca) moći ćete pravovremeno saznati na službenim internetskim stranicama Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije