ČAKOVEC

FOTO Mališani čakovečkog vrtića ‘Cvrčak’ oproštajnim mimohodom i svečanošću zaključili predškolsko razdoblje

Djeca čakovečkog vrtića Cvrčak mimohodom ulicama grada te velikom svečanošću u Centru za kulturu obilježila su svoj oproštaj od vrtića

Vrtićki maturanti su uz svoje odgojitelje u potpunosti osmislili i priredili originalan prigodni program, kojim su pokazali što su naučili u vrtiću.

Svoje glumačke, pjevačke i plesne sposobnosti te novo znanje, pokazali su, u do posljednjeg mjesta ispunjenom CZK-u djeca iz MO Cvrčak – skupine Suncokreti i Butterflies, PO Pčelice -skupina Zujalice, PO Maslačak- skupine Buttonsi, Iskrice i Perlice , PO Krijesnice -skupine Iskrice i Bubamare te PO Stonoga.

Kako je pritom rekla ravnateljica Lidija Varošanec u obraćanju djeci, ponosna je na sve mališane koji se opraštaju od Cvrčka, a i na ono što su postali. “Sada na rastanku možemo reći da u vama vidimo male, odgovorne i ozbiljne ljude. Pojavljuju se prva zrnca mudrosti odraslih. No, drago nam je da ste i dalje ostali ono što jeste – djeca, razigrana, nepromišljena, neopterećena i sretna. Naš je posao bio pripremiti vas za nove avanture i pritom vam dati čvrste temelje za sve što vam život nosi.

Sigurna sam da smo u tome uspjeli, spremni ste za školu i novu dionicu svog puta. Na tom novom putu, ne zaboravite ponekad zastati i pomoći drugima .Budite unikatni kao što smo se trudili da budete. Budite složni, kao što ste bili. Ostanite djeca, ostanite svoji“, poručila im je ravnateljica te pritom zahvalila zaposlenicima, djelatnicima, suradnicima, roditeljima, Gradu Čakovcu na čelu s gradonačelnicom Ljerkom Cividini, kao i svima koji su svojim savjetima i podrškom pomogli da čakovečki vrtić bude bolji te kvalitetniji.

Mališanima, ali i njihovim vrtićkim tetama i roditeljima gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini je poručila.

„Još jedna generacija mališana stasala je za školu, te će od jeseni odgojiteljice i odgojitelje zamijeniti učiteljicama i učiteljima. Iz vrtića, sigurna sam, nose lijepe uspomene ali i znanja koja će im pomoći da prilagodba na školu bude bezbolna i bez problema. Roditelji se sigurno sjećaju dana kad su prvi put doveli dijete u predškolsku ustanovu. To vrijeme vam je sigurno brzo proteklo, a mališani izrasli su u prave male ljude. Pod okom odgojiteljica, ali i svih zaposlenih u „Cvrčku“, dani su protekli u igri, druženju, učenju i istraživanju. Uz obitelji, vrtić im je bio drugi dom, sigurna sam da će im u novom školskom okruženju pomoći ono što su stekli u predškolskom sustavu.“

Osim vrtićkim maturantima, ova priredba posljednja je bila i za Lidiju Varošanec kako ravnateljicu.

„Naša ravnateljica Lidija ide u mirovinu te je ovo prilika da joj se svi zajedno zahvalimo na desetljećima rada u čakovečkom predškolskom sustavu i njenom doprinosu njegovom razvoju.“ kazala je gradonačelnica Cividini. “Od dana kad se zaposlila, predškolsko obrazovanje u Čakovcu znatno se promijenilo, naravno nabolje, a u tome velike zasluge ima i ona.

Lidija, u ime svih nas, svih generacija djece koje si dočekala pred vratima vrtića i ispratila u školu, roditelja koji su ti na čuvanje povjerili najvrjednije što imaju, u ime cijelog predškolskog sustava u Čakovcu, velika ti hvala. I na kraju, današnji program održan je pod nazivom „Što se mora nije lako, ali uživat voli svatko.“ Lidija, sigurno se teško oprostiti od suradnika i prijatelja u vrtiću, no poznavajući te, u umirovljeničkim danima sigurno ćeš uživati i ispuniti sve one želje i planove koje nisi mogla tijekom radnog vijeka.“

Mali maturanti zajedničkom pjesmom svima su zahvalili na dolasku na njihovu svečanost, oprostili se od vrtića te pozdravili školske klupe koje ih čekaju na jesen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije