11. - 14. TRAVNJA

RUDOLF MATZ Umjetnička škola Miroslav Magdalenić domaćin je 19. Međunarodnog gudačkog natjecanja

Svečano otvorenje bit će večeras u 20 sati u Centru za kulturu Čakovec

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić domaćin je Međunarodnog gudačkog natjecanja Rudolf Matz koje se od danas 11. travnja do petka 14. travnja održava u Čakovcu. Natjecanje se provodi u suradnji s Hrvatskim društvom gudačkih pedagoga te pod pokroviteljstvom Grada Čakovca. Riječ je o bienalnoj glazbenoj manifestaciji koja okuplja sudionike iz cijelog svijeta, ove godine njih 57, kao i najuglednije svjetske i hrvatske glazbenike te glazbene pedagoge kao članove ocjenjivačkog suda.

Natjecanje je utemeljeno 1981. godine, a od 2013. održava se u Čakovcu. Zbog specifičnih propozicija, prema kojem na natjecanju mogu sudjelovati violinisti, violisti, violončelisti i kontrabasisti u istoj konkurenciji, riječ je o zaista jedinstvenoj glazbenoj manifestaciji koja naglasak prvenstveno stavlja na kvalitetu izvedbe, muziciranje i talent. Također, u ovom natjecanju nema dobnih kategorija, već prema godinama sviranja instrumenta.

Natjecanje se provodi u sedam kategorija, a prati ga peteročlani žiri: predsjednica žirija Dobrila Berković-Magdalenić, Vildana Repše, Anđelko Krpan, Nikola Ružević i Milan Čunko.

Svečano otvorenje bit će večeras, u utorak 11. travnja, u Centru za kulturu Čakovec u 20 sati, nakon čega slijedi koncert apsolutnog pobjednika 18. natjecanja, mladog violiniste Mateja Mijalića.

Natjecanje će završiti u petak 14. travnja u 19 sati koncertom laureata natjecanja i proglašenjem ovogodišnjeg apsolutnog pobjednika i dobitnika Muzičke nagrade Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije