ČAK BAJK biciklijada

SVE JE SPREMNO U četvrtak ČAK BAJK – uzmite bicikle i vozite za Međimurske slatkiše!

Novina ovogodišnje biciklijade je i njena humanitarna nota

ČAK BAJK biciklijada ovog četvrtka 30. svibnja doživjet će svoje treće izdanje i još jednom povezati sve dijelove grada čime će i na simboličan način svi mjesni odbori biti povezani na 30. rođendan Čakovca. Organizatori iz Zajednice sportskih udruga Čakovca kažu kako je sve spremno za jedinstveni sportsko društveni događaj.

Biciklijada ČAK BAJK će biti održana u četvrtak 30. svibnja od 9 do 18 sati, a održat će se na cijelom području Grada Čakovca. Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade moći će posjetiti svih 13 mjesnih odbora u sastavu grada gdje će se na prigodnom punktu moći osvježiti i dobiti pečat u knjižicu. Sudionici biciklijadu mogu započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami će odrediti dionice koje žele voziti.

Startnina koja iznosi simboličnih 1 euro za svakog sudionika moći će se uplatiti na punktovima u Čakovcu, Ivanovcu, Slemenicama i Šandorovcu. Svi koji uplate startninu dobit će na poklon vrećicu/torbu s oznakom biciklijade, flašicu vode, bidonu i paštetu pokrovitelja. Ideju biciklijade prepoznala je i čakovečka Perutnina Ptuj Pipo koja je ove godine glavni pokrovitelj eventa povodom 50 godina brenda Poli. Na lokacijama gdje se uplaćuje startnina Perutnina će besplatno dijeliti svoje prehrambene proizvode, a osmišljena je i nagradna igra kojima će se nagrađivati sudionici biciklijade u nekoliko različitih kategorija.

Direktorica marketinga Perutnine Ptuj Pipo Ana Sedak Keglević kazala je kako se pokroviteljstvom vraća dug zajednici, ali i daje podrška aktivnostima koje za cilj imaju usvajanje zdravih navika. Osim planiranog programa uz biciklijadu tvrtka će u 19 sati napraviti i milenijsku fotografiju na Trgu Republike, a kasnije će uz prigodni program napraviti uvod u veliki koncert Urbana & 4 u čakovečkom središtu. Novina ovogodišnje biciklijade je i njena humanitarna nota, naime po prvi put uplate za biciklijadu bit će donirane Udruzi Međimurski slatkiši – udruzi roditelja i djece oboljelih od dijabetesa.

Tajnica udruge koja broji 100 članova Suzana Mutvar veli kako je važan čimbenik za dobru kontrolu šećerne bolesti upravo kretanje. „Izuzetna nam je čast što ćemo biti dio ČAK BAJK biciklijade i što ćemo promovirati važnost zdravog načina života, ali i druženja i zajedništva. Prilika je to za stvaranje trajnih veza s ljudima sličnih životnih iskustava, stavova i pozicija“ izjavila je. Pozivaju se svi Čakovčani, ali i žitelji drugih dijelova Međimurja da se uključe u ČAK BAJK, da uživaju u bicikliranju, bogatoj gastronomskoj ponudi i da se svi dobro zabave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije