Rock legende iz Čakovca

FOTO Otvorena izložba posvećena legendarnoj čakovečkoj rock grupi Demoni, večeras koncert

Danas će se pjevati hitovi Još jednom reci da me voliš, Zadnja noć....

U čakovečkom Centru za kulturu u ponedjeljak je otvorena izložba posvećena legendarnoj čakovečkoj rock grupi Demoni. Priča je to bendu uz čije su se pjesme mnoge generacije zaljubljivale i odrastale.

Izložba pod nazivom Rock legende iz Čakovca putem fotografija, novinskih članaka, plakata, omota ploča, CD-a, ali i instrumenata članova benda svojevrsni je presjek djelovanja Demona od njihovog osnutka 1961.godine.

Tom prigodom autor izložbe Dario Damjan rekao je da ona obuhvaća čak 122 fotografije na 20 panoa, kao i drugih materijala koji svjedoče o povijesti benda i kronološki prati njihov rad kroz sva razdoblja djelovanja grupe.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini izrazivši zadovoljstvo time što su se u velikom broju okupile različite generacije obožavatelja, kako bi odali počast i zahvalili svim onim divnim ljudima koji su stvorili Demone i prošli kroz sastav tijekom njegovog djelovanja, bez obzira na to koliko je trajalo njihovo vrijeme u sastavu. “Demoni su još od šezdesetih stvarali jednu drugačiju priču koja se razlikovala od ondašnjeg svijeta i uređenja. Na tom tragu i danas želimo biti drugačiji i stvarati nešto bolje za naš grad.“, rekla je gradonačelnica Cividini.

Kao posebno iznenađenje predstavljena je kartonska skulptura postave benda uz koju je vezan veliki dio diskografskog stvaralaštva Demona. Četvorka koju čine Željko Thes – Piki, Božidar Damjan – Braco, Zoran Grujić – Glaž i Radomir Grujić – Lalo.

Izložba je otvorena do nedjelje, a u Centru za kulturu Demoni su danas na svečanosti povodom 30. obljetnice Grada Čakovca i u sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca primili Zlatnik „Grb Grada Čakovca“, za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada, dok će se u 20 sati održati koncert pod nazivom „Još jednom reci da me voliš“ na kojem će međimurski glazbenici, kao i sami Demoni izvoditi njihove pjesme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije