veliko slavlje

VAŽAN DAN Danas slavimo Dan Grada uz svečanost u CZK i otkrivanje spomenika Jurju IV Zrinskom te koncertom posvećenom Demonima

Današnji dan, 29. svibnja, obilježavanje Dana Grada Čakovca započinjemo koncertom Pjevačkog zbora umirovljenika Čakovec „Našem Čakovcu“ na Trgu Republike koji počinje u 9 sati

Jedan od posljednjih Zrinskih, za Čakovec možda najznačajnijih, koji dobiva svoje mjesto u gradskom središtu je Juraj IV. Zahvaljujući njemu današnji dan obilježavamo kao Dan Grada Čakovca, jer je upravo 29. svibnja 1579. godine poveljom malom naselju ispod svoje tvrđave dao gradske povlastice. Na temelju tog čina, počinje razvoj našeg grada. Tim povodom danas će se u 10 sati u Ulici Valenta Morandinija održati svečanost otkrivanja spomenika Jurju IV Zrinskom.

Od 11:30 na rasporedu je već tradicionalni mimohod Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja središtem grada.

U 12 sati u Centru za kulturu u Čakovcu središnja je svečanost obilježavanja Dana Grada i 30. obljetnice postojanja Grada Čakovca u neovisnoj Hrvatskoj, na kojoj će uz domaćine, gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini i predsjednika Gradskog vijeća Josipa Vargu, te mnogobrojnih uzvanika i dobitnika ovogodišnjih priznanja biti prisutan i predsjednik RH Zoran Milanović.

U 17 sati u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u organizaciji Državnog arhiva za Međimurje, uručivanje je Povelje Jurja IV. Zrinskog nakon čega je u 18 sati predavanje o Jurju IV. Zrinskim.

U 18 sati na lokaciji Dječjeg kutka u Perivoju Zrinskih kazališna je predstava Vuka se ne bojim KD Pinklec.

“Još jednom reci da me voliš” naziv je koncerta koji je posvećen čakovečkim rock legendama Demonima, koji će se održati u 20 sati u Centru za kulturu u Čakovcu.

Spomenimo i kako se tijekom cijelog dana može razgledati izložba “Čakovcu za budućnos” na lokaciji Metalske jezgre u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije