ČAKOVEC

ZGRADA SCHEIER Uspješno održana nova manifestacija ‘Obrtnici u srcu grada’

Manifestacijom „Obrtnici u srcu grada“ Obrtnička komora Međimurske županije želi dati doprinos u oživljavanju centra grada Čakovca

Nakon uspješno završene manifestacije #Strukovizija: Sajam strukovnih vještina, Obrtničke komora Međimurske županije je povodom obilježavanja trideset godina rada po prvi puta organizirala manifestaciju „Obrtnici u srcu grada“.

U subotu, 25.svibnja 2024. godine prostor ispred popularne „Scheierice“ u Čakovcu, bio je ispunjen odličnom atmosferom koju su oblikovali obrtnici prikazom svojih vještina, popraćeni pjesmom i plesom, te besplatnim pivom i pecivom za građane. Uz prikaz oblikovanja gline na lončarskom kolu, posjetitelji su mogli dobiti besplatnu masažu, dnevni make-up , a prikazane su i tehnike izrade zlatnog nakita i betonska galanterija.

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak istaknuo je da su se i obrtnici željeli uključiti u oživljavanju središta grada i na taj način skrenuti pozornost na sebe i svoje djelatnosti, ali i ujedno biti podrška ostalim gradskim manifestacijama u kojima su vrlo često i aktivni sudionici.

Na manifestaciji „Obrtnici u srcu grada“ su sudjelovali Obrt Lončar iz Zasadbrega, Kozmetički salon „Kristina“ iz Čakovca, Zlatarska radionica „A&L“ iz Čakovca, ARTem iz Donjeg Hrašćana i „Arya“ obrt za usluge iz Šenkovca.
Podupiratelji manifestacije su Udruženje obrtnika Međimurske županije i Udruženje ugostitelja Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije