JOŠ SITNO SE BROJI

U ČAKOVCU Poznati detalji oko dolazeće Coolijade – naše maturante čeka pravi spektakl!

Danas, 15. svibnja s početkom u 13 sati u predvorju sportske dvorane Čakovec započela je konferencija za medije u sklopu nadolazeće 'Coolijade 2024.'

Konferenciju je vodio ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec koji je sve srdačno pozdravio te se zahvalio na dolasku.

– Želja nam je da nadolazeća Coolijada protekne u najboljem redu u što uopće ne sumnjamo jer smo organizacijski jako dobro pripremljeni, na početku je istaknuo ravnatelj Srnec.

Nakon ravnatelja Srneca, obratila se pročelnica Nives Kolarić Strah.

– U ovoj školskoj godini, srednjoškolsko obrazovanje završit će 959 učenika, a 24. svibnja u Čakovcu održat će se mimohod maturanata. Kao i prošlih godina, pa tako i ove, Međimurska županija sudjelovat će u dodjeli nagrade ‘naj’ razreda koje će odabrati povjerenstvo, a nagrada će biti cjelodnevno kupanje na čakovečkim bazenima. Vjerujem da će s organizacijske strane biti sve u redu, zaključila je pročelnica Nives Kolarić Strah.

Načelnik PU međimurske Ivan Sokač na početku je čestitao svim maturantima što su završili srednje škole.

– Ono što ne možemo izbjeći su neželjeni događaji kojih uvijek ima. Vjerojatno bude incidenata i ove godine, međutim, ako budemo dobro organizirani, sve incidente možemo svesti na minimum. Nadam se da nećemo imati previše intervencija. Nadamo se kako će naši maturanti svoju energiju usmjeriti u dobrom pravcu, zaključio je načelnik Sokač.

U ime grada Čakovca, obratio se David Vugrinec.

– Grad Čakovec je od samih početaka dio projekta ‘Coolijade’. Navedeni projekt kroz sve ove godine pokazao se kao jako dobar, kojeg su mnogi kopirali. Grad Čakovec pomaže u darivanju najboljih maturanata, ali i organizacijom. Iskoristio je i priliku čestitati svim maturantima na uspješnom završetku srednjoškolskog obrazovanja!

Obratili su se i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur te ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić, pohvalili su se odličnim rezultatima na državnim natjecanjima, čestitali maturantima te smatraju da neće biti nikakvih problema oko ovogodišnje Coolijade.

– Što reći, osim da svake godine iznova proživljavamo jednako, i roditelji, profesori, građani. Ponovno otpraćujemo jednu generaciju, u novi život u nove radne pobjede, istaknula je ravnateljica Bosiljka Vinković – Kukolić.

Nekoliko važnih crtica oko same organizacije Coolijade, istaknuo je policajac Mladen Zadravec.

– Sljedeći tjedan imamo proslavu maturanata koje počinju u ponedjeljak20. svibnja, a završavaju u petak, 24. svibnja. U poslijepodnevnom terminu od 13 do 19 sati, naši maturanti slavit će Coolijadu u Perivoju Zrinskih (na travnatoj površini kod južne zidine). U petak će biti tradicionalni mimohod maturanata koji započinje kod Ekonomsko trgovačke škole u Ulici Vladimira Nazora, a završava kod travnate površine SRC-a Mladost.

U slučaju lošeg vremena, svečana završnica prebacit će se u dvoranu Graditeljske škole. Nakon završetka mimohoda bit će proglašenje naj maturanata 2024. godine.

Na kraju se obratila Anja Zadravec Jančikić, stručna suradnica pedagoginja Graditeljske škola Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije