POZITIVNI REZULTATI

POSLOVANJE U PLUSU Grad Čakovec po prvi put od 2008. posluje pozitivno

Grad Čakovec završio je 2023. godinu s plusom od 2.137.000 eura, a pritom su uspjeli vratiti minus koji se akumulirao prije 2021. godine.

U srijedu, 8. svibnja, u Gradskoj vijećnici Grada Čakovca održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca s ukupno jedanaest točaka Dnevnog reda. Na sjednici je bilo prisutno 17 vijećnika.

Konferenciju za novinare, koja je prethodila samoj sjednici, gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, započela je s vrlo pozitivnom vijesti te jednom od najvažnijihtočaka dnevnog reda, Godišnjim izvještajem o izvršenju Proračuna Grada Čakovca za razdoblje od 01.01.2023. do 31.12.2023.

Naime, prema Izvještaju, 2023. godinu Grad Čakovec završio je s plusom od 2.137.000 eura, a pritom su uspjeli vratiti minus koji se akumulirao prije 2021. godine.

– Kao što smo više puta komunicirali, u 2021. godini donijeli smo Odluku o sukcesivnom vraćanju minusa na Gradskom računu te smo prema planu u 2025. trebali vratiti 809.444,35 eura. Ne samo da smo to uradili do kraja 2023. godine, već smo godinu završili s plusom 2.137.000,00 eura, ali i pritom uspjeli vratiti kompletan minus. Samim time u 2024. taj višak poslovanja i pozitivan rezultat prenosimo u izmjene i dopune prvog Proračuna za ovu godinu, dakako za investicije koje su pred nama kako su Čakovec i mjesni odbori postali prava gradilišta.

– Ono što valja reći, i poslovanje Grada i svih ustanova oslonjenih na Proračun je pozitivno, po prvi puta Grad posluje u plusu od 2008. godine, a pritom ujedno nismo zakočili investicije, već naprotiv, dograđujemo vrtiće, obnavljamo prometnu infrastrukturu, spremna su nova prometna rješenja, prijavili smo kompletnu dogradnju II. OŠ, dvoranu u Kuršancu, ali i novu školu na suglasnost u resorno ministarstvo. Paralelno s ulaganjima u škole i vrtiće, ulaže se i u sportske objekte, obnovili smo i pojedina igrališta, sportske terene, izradili kompletnu projektnu dokumentaciju za judo dvoranu i streljanu, dobili sredstva za obnovu Sportskog parka Sloga koji će uskoro krenuti, kao i Macanovog doma, krenulo se u uspostavu javne rasvjete na području Čakovca na potezu od Globetke do Zrinsko – frankopanske ulice, koja je dugi niz godina bila u mraku, paralelno s tim odrađene su i druge postave javne rasvjete od Ivana Gorana Kovačića, pa sve do pojedinih mjesnih odbora, objasnila je čakovečka gradonačelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije