11 medalja

FOTO Gradonačelnica Ljerka Cividini primila zlatne mažoretkinje

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini održala je prijem i u Gradskoj vijećnici ugostila Čakovečke mažoretkinje, kako bi im čestitala na uspjehu koji su postigle na nedavno održanom 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini, na kojem su osvojile čak 11 medalja

Od toga pet zlatnih, u kategorijama  Baton flag mlađi juniori, Baton flag juniori, Baton flag seniori, exhibition mlađi juniori i duo s rekvizitima Mia Nedeljko i Mia Munđar. Srebro su osvojile u kategoriji tradicionalni pomponi juniori , dok su brončane bile u kategorijama  Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori i juniori , tradicionalni pomponi mlađi juniori  exhibition juniori.

Uputivši im čestitke na novom velikom uspjehu koje su postigle, gradonačelnica Cividini je kazala kako je on zapravo  rezultat  dugotrajnog i kvalitetnog rada koji traje već punih trideset godina. –Vi, ne samo da ste ukras i ponos našeg grada, već svojim vrhunskim rezultatima koje postižete  na natjecanjima, promovirate Čakovec u najljepšem svijetlu  diljem zemlje i svijeta. Grad Čakovec je uvijek u okviru svojih mogućnosti  pomagao i poticao vaš rad, a to ćemo naravno činiti i dalje. Gradonačelnica im je uručila prigodne poklone te  poželjela da se sa ovako dobrim rezultatima vrate i sa Europskog prvenstva koje će se u listopadu ove godine održati u Nizozemskoj. Naime, sva osvojena prva mjesta na državnom prvenstvu izravno su se plasirala i na skoro europsko, odnosno čakovečke mažoretkinje će u Nizozemskoj nastupiti u pet kategorija.

O nastupu na državnom prvenstvu, ali i radu  same udruge, te planovima za buduća natjecanja   govorile su predsjednica  Gordana Vidović i trenerice Smiljana Nedeljko, Tihana Novak i Višnja  Pfeifer.

Ovo je prigoda kada bi se htjeli još jednom zahvaliti Gradu Čakovcu i vama koji ste  uvijek uz nas kao velika podrška i čiju pomoć zaista cijenimo, bez vas ne znam koliko bi to uopće bilo moguće realizirati i ostvariti. Mi se pak s druge strane  trudimo opravdati vaše povjerenje prema nama tako da su  ovi, ali i svi dosadašnji rezultati dokaz  tomu, , istakla je predsjednica Čakovečkih mažoretkinja  Gordana Vidović

 -Puno truda i odrađenih treninga je iza nas, kazala je Smiljana Nedeljko, no vjerovali smo kako nakon toga dobri rezultati ne mogu  i ne smiju izostati . Ono što je važno za reći je to da su sve cure  izvrsne i  u školi usprkos brojnim treninzima, obavezama i nastupima koje imaju tijekom godine. U udruzi su trenutno 92 dvije djevojčice i djevojke , te jedan mladić, koji stasaju i odrastaju uz mažoret ples, dok su odličja samo potvrda da su na pravom putu. Isto tako zahvaljujem i trenericama Ivi Merdanović i Leoni Posavec koje danas nisu s nama.

O zajedništvu koje donosi uspjehe  Vita Varga jedna od mažoretkinja kazala je kako su im odlasci na natjecanja najdraži dio godine. –To su dani  kada se posebno zbližimo, što se posebno odnosi na one mlađe djevojke s kojima se gotovo i ne vidimo jer nam treninzi znaju biti u različito vrijeme. Vrijeme je to kada  pazimo jedne na druge, bodrimo se i veselimo  i tu dolazi do izražaja  naše zajedništvo o kojem su nas naučile naše trenerice, koje su zapravo i naše “druge mame“ s obzirom na zajedničko provedeno vrijeme i savjete te podršku koju od njih dobivamo.

Koreografije kojima su ostvarile uspjeh na ovogodišnjem  državnom prvenstvu, Čakovečke mažoretkinje  domaćoj će publici predstaviti 25. svibnja u jezeru čakovečkog Starog grada uz obilježavanje Dana grada Čakovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije