SMIJENILI RAVNATELJA

SMIJENJEN ROMANO BOGDAN Gradsko vijeće Čakovca s 11 glasova ‘za’ smijenilo ravnatelja Centra za kulturu

Vijećnici su smijenili Romana Bogdana s mjesta ravnatelja Centra za kulturu Čakovec

Najzanimljivija točka današnje sjednice Dnevnog reda Gradskog vijeća Grada Čakovca bila je Odluka o razrješenju/nerazrješenju ravnatelja Centra za kulturu. Nakon duže rasprave, većinom glasova, 11 ZA i 8 PROTIV, vijećnici su smijenili Romana Bogdana s mjesta ravnatelja Centra za kulturu. 

Iako je prijedlog Odluke o razrješenju trebao prezentirati predsjednik Upravnog vijeća Damir Klaić, to je učinila Karolina Juzbašić (HNS) kao članica Upravnog vijeća CZK-a. 

– Upravno vijeće je 20. srpnja većinom glasova donijelo odluku kojom se predlaže razrješenje ravnatelja. Vijeće je postupilo sukladno zakonima i u najboljem interesu osnivača zbog čega je ono i osnovano – rekla je između ostaloga Juzbašić.

Lovro Horvat (HDZ) u raspravi je naglasio kako su u obrazloženju nabrojani samo taksativni razlozi za smjenu.

– Nisam našao ni jedan razlog po ovim zakonskim točkama da biste ga smijenili, samo na temelju saznanja i insinuacija ne može se nekoga smijeniti. To je politički revanšizam, rekao je.

Unutarnja revizija, kako je naglasila Marijana Pal pročelnica Službe za unutarnju reviziju Grada Čakovca, obuhvatila je samo financijsko poslovanje CZK-a u prošloj godini, a druga područja nisu obuhvaćena jer to rade druge institucije. – Mišljenje je bilo zadovoljavajuće uz stanovite nedostatke te su dane preporuke za otklanjanje, objasnila je.

Ovakva izvješća nisu namijenjena široj javnosti, a upravo to je bio i razlog vijećnika koji nisu podržali ovu odluku jer ne znaju što je Romano kao ravnatelj Centra za kulturu zgriješio.

– Teško se oteti dojmu da je to revanšizam, privatne nesuglasice i situacije koje ne možemo i ne želimo znati, rekao je Jurica Horvat (SDP) te dodao – Mi bez revizije ne možemo odlučiti da li je Romano napravio nešto krivo ili ne.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Borisa Bistrovića (Fokus) gradonačelnika Ljerka Cividini rekla je da je Romano u više navrata ponudio svoju ostavku. – Ne umanjujem važnost Romana u kazališnim uspjesima, ali iskustvo vođenja ustanove u upravljanu Centrom za kulturu nije došlo do zadovoljavajuće razine, rekla je te dodala da prema novom Zakonu o kulturnim ustanova ravnatelj mora imati visoku stručnu spremu, a Romano ima samo trogodišnju srednju školu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije