GRADONAČELNICA PREDSTAVILA PROJEKT težak više od 2,1 milijun kuna

DOBRE VIJESTI! Od 2022. godine osigurat će se besplatna užina za sve čakovečke osnovnoškolce

U proračunu Grada Čakovca za 2022. godinu predviđena su sredstva za osiguranje užine za sve čakovečke osnovnoškolce

Danas je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini održala konferenciju za medije na temu projekta osiguravanja besplatne školske užine za sve učenike u osnovnim školama kojima je Grad osnivač.

Naime, ima dosta roditelja koji se žale na kvalitetu prehrane u školama, a neki odabir hrane ističu kao razlog i zašto se njihova djeca u školama ne hrane. Također, postoje i sugrađani kojima je stotinjak kuna previše za odvajanje za školsku užinu. 

– Kako bi svi našim osnovnoškolcima osigurali zdravu i nutricionistički uravnoteženu prehranu, odlučili smo u školskoj godini 2022./2023. u našim školama pokrenuti projekt  ‘Osiguravanje prehrane svim osnovnoškolcima’ – istaknula je gradonačelnica.

Projekt će se financirati za početak iz gradskog proračuna, ali i iz Europskog socijalnog fonda. Gradonačelnica je istaknula da će Grad pokušati pronaći još dodatnih izvora financiranja.

Osim omogućavanja djeci besplatne školske užine, ovim projektom se želi pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima. Čakovec, ali i čitavo Međimurje ima mnogo kvalitetnih poljoprivrednih proizvođača, te ih se na ovaj način želi uključiti u lanac opskrbe škola. Ono što je najvažnije, Grad Čakovec ima tim za zdravlje Grada Čakovca u kojem su članovi liječnici i nutricionisti. Oni će osmisliti jelovnike koji će biti zdravi i uravnoteženi, a s druge strane će biti zanimljivi ali i ukusni.

– Vjerujemo da ćemo djecu, ali i njihove roditelje potaknuti na razmišljanje da li je brza hrana najukusnija i najzdravija. Znamo da su naše školske kuhinje jako dobro opremljene, imamo odlične zaposlenike, sigurna sam da će se i oni uključiti u ovaj projekt i da će sljedeća školska godina biti zamišljena kao probna, ali da će se nastaviti i mnogo duže od toga te da ćemo od njega imati mnogo koristi, rekla je za kraj Ljerka Cividini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije