PREDSTAVLJEN PROGRAM

ADVENTSKA PRIČA U GRADU ZRINSKIH Radost iščekivanja Božića uz glazbu, druženje i sport

Advent u gradu Zrinskih u Čakovcu održat će se u Čakovcu od 27. studenog do 27. prosinca

Punih mjesec dana bogatih događanja predstavili su na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnica Čakovca i predsjednica gradske Turističke zajednice Ljerka Cividini, pomoćnik direktora TZ Čakovec Marijo Krčmar, gvardijan Franjevačkog samostana Čakovec Josip Grubišić, te tajnik Zajednice sportova Grada Čakovca Tomica Jakopec.

>>> DETALJAN PROGRAM ADVENTA U GRADU ZRINSKIH

Bogat adventski program ispunit će glazbeni izvođači, događanja za najmlađe, kulturno-umjetnička društva, a po prvi put će se u sklopu adventa organizirati i sportska događanja, najavio je Marijo Krčmar.

Sve četiri adventske subote, točno u 10:00, održat će se jedna sportska aktivnost, pojasnio je Tomica Jakopec, najavivši orijentacijsko kretanje 27. studenog, dječju biciklijadu 4. prosinca, nordijsko hodanje 11. prosinca, te adventsku utrku 18. prosinca.

– Ovo je jedan mali doprinos čakovečkih sportaša promociji zdravog života, kao i našeg adventa i samog grada Zrinskih, kazao je Jakopec.

Duhovni program predstavio je fra Grubišić, najavivši tijekom došašća svete mise zornice u 6:00 i večernje mise u 18:30, svakog dana izuzev nedjelje, te polnoćke koje će se na Badnjak održati prema tradicionalnom rasporedu: u 20:00 u crkvi sv. Nikole dječja polnoćka, u 22:00 u Mihovljanu i Novom Selu Rok, te u ponoć središnja polnoćka.

Naposljetku, gradonačelnica Cividini je istaknula da se pripremljenim događanjima okupljanjima u Čakovcu, ali i u mjesnim odborima, građane želi malo razveseliti, koliko je to moguće u današnjim okolnostima, uputivši apel posjetiteljima da u adventu uživaju uz pridržavanje epidemioloških mjera koje jesu ili će biti na snazi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije