AKTIVNO LJETO

SVAKI TJEDAN SPORT JEDAN Osnovcima na izbor čak 23 kampa i 18 sportova

Konačno će živnuti i osnovnoškolci - imaju priliku uživati u sportskim kampovima

I ovog ljeta Zajednica sportskih udruga Čakovca za učenike osnovnih škola organizira sportske kampove pod nazivom ‘Svaki tjedan sport jedan’, a ove je godine na izbor sudjelovanje u čak 23 kampa i ukupno 18 različitih sportova.

Ovogodišnji kampovi, kojima se već 17 godina u Čakovcu djeci i mladima nudi zdrava alternativa za provođenje ljetnih praznika, predstavljeni su na današnjoj konferenciji za medije na vanjskom igralištu Macanovog doma, a protezat će se od 21. lipnja sve do 3. rujna.

Predsjednik čakovečke Zajednice sportskih udruga Bojan Ružić naglasio je kako je cilj kampova ponuditi djeci sportske aktivnosti kako bi ih se odvojilo od televizije i računala, te ih pritom potaknuti da se i kasnije uključe u sportske aktivnosti.

– Prema dosadašnjim analizama, na ove se kampove gotovo u pravilu odazivaju djeca koja se inače ne bave aktivno sportom, čime je njihov značaj još i veći, a o uspjehu najbolje govori zadovoljstvo same djece sudionika i njihovih roditelja, istaknuo je Bojan Ružić.

O kvaliteti programa Svaki tjedan sport jedan dodatno govori i činjenica da već treću godinu kampove sufinancira i Ministarstvo turizma i sporta, i to u 80-postotnom iznosu, odnosno 104.650 kuna, ali i činjenica da su brojne druge sredine isti model doslovno preslikale u svoje gradove i općine.

Na samom početku, 2005. godine, zabilježen je odaziv stotinjak djece, i svako je sudjelovalo u jednome kampu, dok ih danas bude više od 400 i u prosjeku svako prođe kroz četiri kampa. Oni najaktivniji, a bilo je onih koji su tijekom ljeta sudjelovali u čak 13 kampova, i ove će godine biti simbolično nagrađeni na dodjeli priznanja najboljim sportašima Čakovca.

Prije tri godine u kampove se uključio i Športsko-streljački klub Čakovec, a i ove će godine djeci pokušati približiti ovaj zanimljiv sport, istaknuo je predsjednik Kluba Damir Nemec.

– Te godine očekivali smo možda 20-30 polaznika, a prvog ih je dana došlo 83 i morali smo ih podijeliti u dvije grupe kako bi svi mogli probati pucati. Streljaštvo je specifičan sport u koji se ljudi manje uključuju sami od sebe, ali kad im se ponudi na ovakav način, pokazuju interes. Ne samo u kampu, djeca dolaze na treninge i po njegovu završetku, učlane se u klub i dalje uspješno pucaju, istaknuo je Damir Nemec ispred sportskih klubova uključenih u provedbu kampova.

Od samih početaka pokrovitelj projekta Svaki tjedan sport jedan je Grad Čakovec, i nastavit će pružati potporu ovoj hvalevrijednoj inicijativi, istaknula je naposljetku i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

– Vjerujem da je ovako iskorišteno ljetno vrijeme korisno za našu djecu, ali da su zadovoljni i roditelji. Sport je jedan od bitnih koraka socijalizacije naših mladih i ovo je temelj njihovog budućeg bavljenja sportom, kazala je gradonačelnica Cividini, naglasivši još – tamo gdje sporta, ima i zdravlja, što je naročito bitno za zdrav grad.

Kampovi će se održavati od ponedjeljka do petka, u pravilu od 9 do 11 sati. Sudjelovanje za djecu s područja Čakovca iznosi 100 kuna, neovisno koliko će kampova polaziti, a za sudionike van gradskog područja 150 kuna (participacija uključuje i osvježenje i prigodnu majicu).

Prijave se vrše na recepciji Gradskih bazena Marije Ružić u Čakovcu, najkasnije tri dana prije početka prvog kampa na kojem dijete želi sudjelovati.

U kampovima će s djecom raditi kvalificirani treneri, te apsolventi i studenti Kineziološkog fakulteta, a tijekom kampa bit će organizirana i razna predavanja s temama poput ekologije, tolerancije, zdrave prehrane i slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije