NAJ OSMIJEH PORCIJUNKULOVA

Anin osmijeh: Što se iza njega krije?

Autor ovog priloga kroz svoj je novinarski rad upoznao pregršt osoba, sugovornika, no osoba poput Ane je rijetkost. Rese je sve pozitivnosti ljudskih manira. Voljeli bi da njezine već utabane staze slijede mladi poput nje pa i oni stariji, a o mlađima da i ne govorimo…

Danas 23-godišnju Anu Novak iz Male Subotice, s čijeg lijepo lica ne silazi osmijeh, smo lani jedva nagovorili da nam za našu akciju Najljepši osmijeh Porcijunkulova podari osmijeh. Nije nas odbila i tada joj je pobjeda izmakla za “milimetar”. Nagovorili smo je i ove godine i bila je među 21 nasmijanim licem. Čitatelji su je ovoga puta prepoznali – osvojila je nagradu koje su joj podarili portal eMedjimurje.hr i Turistička  zajednica Grada Čakovca.

Ana je kroz sve vrijeme trajanja manifestacije bila službenica humanosti, odjevena u crvenu odoru Interventnog tima GDCK Čakovec koji je vodila iskusna volonterka u tome društvu, Alenka Novak iz Pribislavca. Ona se posebno radovala toj nagradi, a za Anu, i osmijeh s kojim se susretala, je rekla:

– Anu poznajem oko četiri godine i od tada je krenula naša suradnja. Bila je jedna od prvih članova Interventnog tima koji se tada oformio. Upoznala sam je u prvom migrantskom valu i dolasku vlakova u Čakovec, onda je bila još mlada srednjoškolka. Rijetko je danas naći tako odgovornu, mladu, vrijednu osobu, a u isto vrijeme i divnog  čovjeka.

Odazivala se uvijek na mnogobrojne akcije, prezentacija prve pomoći, vježbe u kriznim situacijama i još mnoge druge aktivnosti. Prošle godine postala je i članom Interventnog tima na nacionalnoj  razini, gdje je samo troje članova iz GDCK Čakovec. Ana je i pravi prijatelj, super student, voli čitati knjige, putovati. Ana je doista velika volonterka i humanitarka, ponosna sam na nju, a i GDCK Čakovec – kaže Alenka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije