ČAKOVEC Otvoreno prvo igralište za djecu s teškoćama

Protekli vikend bio je u znaku obilježavanja Dana Grada Čakovca. Nakon subotnjeg prijepodneva kad je središte bilo okupano brojnim mirisima te okupirano mnoštvom ljudi. U poslijepodnevnim satima program se preselio u KTC-gdje je obilježena 40. obljetnica Pjevačkog zbora umirovljenika Čakovec.

Osim svečanosti na kojoj su podijeljene zahvalnice i priznanja, zborovi prijatelji iz Međimurja i Krapine, čakovečke slavljenice počastili su kraćim nastupima. Inače, ovaj zbor nezaobilazan je na gotovo svim manifestacijama i smotrama koje se u Čakovcu i Međimurju održavaju tijekom godine.

Tijekom popodneva završio je i Kup Grada Čakovca u streljaštvu, koji je u organizaciji Streljačkog kluba “Mihovil” iz Čakovca održan u streljani na SRC-u Mladost.

Završio je i 10. Croatia osiguranje Youth International 2018., međunarodno natjecanje u badmintonu, koje je održano u dvorani II. osnovne škole u Čakovcu. Na turniru je sudjelovao 106 igrača i igračica iz 5 država te 18 klubova.

Navečer pak je Trg Republike napunio Neno Belan. Na besplatnom koncertu do nešto iza 23 sata, publiku je zabavljao svojim brojnim hitovima, od kojih su mnogi postali opća mjesta hrvatske glazbe.

Čakovečki “Pinkleci” pak su u nedjelju popodne uveseljavali naše najmlađe svojoj predstavom “Puž muž”. Prirodna pozornica u jezeru podno zidina Starog grada je idealna te nije čudo što se okupio velik broj ljudi.

Kazališna družina “Pinklec” prošle je godine proslavila 30 godina rada, a ove su godine dobitnici Godišnje nagrade Grada Čakovca za kulturu i umjetnost.

Za one starije u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održan je koncert našeg proslavljenog baritona Aramanda Puklavca. Uz pratnju Roberta Homena na glasoviru te uz pomoć sopranistice Sofie Mitropoulos, izveo je nekoliko poznatih arija iz domaćih i stranih opera te otpjevao nekoliko međimurskih pjesama.

Danas prijepodne pak je u dvorištu Centra za odgoj i obrazovanje otvoreno prvo igralište za djecu s teškoćama. Igralište je nabavljeno sredstvima prikupljenim na humanitarnim akcijama koje su lani održane u Čakovcu.

Na utrci Grada Čakovca prikupljeno je gotovo 7 tisuća, a tijekom Porcijunkulova oko 13 tisuća kuna. 20 tisuća dala je i Raiffeisen banka, tako da su polaznici Centra dobili potpuno novo igralište.

Kako je prilikom otvaranja rekao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Čakovec je grad prijatelj djece te tu titulu nastoji stalno poboljšati i potvrđivati.

Igralište za djecu s teškoćama, samo je jedno koje je u posljednjih nekoliko godina uređeno na gradskom području.

– Osobe s teškoćama žive s nama i pored nas te im moramo stvoriti sve uvjete da imaju djetinjstvo i mogućnosti za igru poput svih, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije