DANI GRADA

Otvorenje obnovljenog vrtića ‘Mrav’ uz podjelu tradicijskih igračaka

Program je započeo veselim pjesmama i plesom vrtićaraca uz pomoć teta koje su marljivo radile na pripremi

Dani grada Čakovca ove su godine započeli otvaranjem obnovljenog Dječjeg vrtića ‘Mrav’ u Mačkovcu koji djeluje u sklopu ustanove Dječji vrtić Cipelica.

U četvrtak, 24. svibnja otvorenju obnovljenog Dječjeg vrtića ‘Mrav’ nazočili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved, ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi, gosti Radia Kaj, Etnografskog muzeja i Narodnih novina te drugi uvaženi gosti.

Program je započeo veselim pjesmama i plesom vrtićaraca uz pomoć teta koje su marljivo radile na pripremi.

U sklopu otvorenja održana je podjela tradicionalnih igračaka, uvrštenih na UNESCO-vu reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine, kao dio odgojno-obrazovnog projekta koji provodi Etnografski muzej Zagreb i Radio Kaj u suradnji s Narodnim novinama pod nazivom ‘Dajmo djeci korijene i krila’.

Cilj je djecu upoznati s korijenima hrvatske tradicije u izradi dječjih igračaka i približiti im našu kulturnu baštinu.

S nekoliko prigodnih riječi obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi.

– Energetska obnova objekta pridonijet će racionalizaciji troškova, što će nam omogućiti da ušteđena sredstva ulažemo dalje u kvalitetu odgojno-obrazovnog rada, istaknula je.

Nakon što se toplim riječima upućenim mališanima obratio gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, konačnu su dočekali i predaju igračaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije