BOLNICA Grad Čakovec donirao 20 tisuća kuna, voljeli bi da ih i drugi slijede

Danas je u knjižnici Županijske bolnice Čakovec gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač na svečani način uručio 20.000 kuna, donaciju Grada Čakovca Službi internističkih djelatnosti Županijske bolnice Čakovec.

– Ovom donacijom Grada Čakovca dobili smo prijeko potrebna sredstva za izgradnju telemetrijskog sustava praćenja, a koji je potreban svim pacijentima na međimurskom području – istaknuo je u riječima zahvale dr. Robert Grudić, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, dodavši kako će ovakav sustav omogućiti kvalitetnije zbrinjavanje pacijenata te je to na pragu stvaranja Regionalnog centra kardiologije.

Rekao je pohvalno kako je njihova Interventna kardiologija prije tri dana obavila uspješno 400-tu intervenciju dokazavši kako je bolnica na zdravstvenoj karti Hrvatske centar i za najteže kardiološke zahvate.

Uz pomoć spomenute donacije omogućit će se nadogradnja jedne pristupne točke uz antenu na Odjelu nefrologije s hemodijalizom, endokrinologiju i dijabetologiju na postojeći telemetrijski sustav s prijemnim antenama u Koronarnoj jedinici na Odjelu za kardiologiju s koronarnom jedinicom. Time se doprinosi još kvalitetnijem zbrinjavanju svih pacijenata Županijske bolnice Čakovec i pravovremena detekcija poremećaja rada srca kroz 24 sata.

Gradonačelnik Kovač je rekao kako je Grad uvažio zamolbi gradske vijećnice dr. Andreje Marić za nužnih 20.000 kuna. – Pozivam sve druge gradove i općine u Međimurju da se uključe i da prate našu Županijsku bolnicu koju koriste svi stanovnici Međimurske županije – poručio je Kovač.

– Kad je oprema u pitanju tu nam je potrebna i pomoć drugih. Županijska bolnica maksimalno se trudi da putem EU fondova dobije sredstva, ali to nije dovoljno. Zbog toga sam došla na ideju da zamolim Grad Čakovec da donira sredstva potrebna za telemetrijski sustav – rekla je dr. Marić i dodala kako krvožilne bolesti, dijabetes, povišeni krvni tlak i masnoće u krvi danas javno zdravstveni problem cijelog svijeta. Telemetrijski sustav će pomoći da se svakom pacijentu pristupi pažljivo i precizno.

Na kraju je dr. Grudić pozvao zainteresirane i potencijalne donatore da im se jave radi dogovora oko moguće pomoći.

Na novinarski upit, kako napreduje nabavka magnetne rezonance, dr. Grudić je reko kako je to skupi uređaj vrijednosti 8 milijuna kuna koji je moguće nabaviti samo uz pomoć resornog ministarstva, no za sada ne nazire kada bi se to moglo dogoditi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije