STJEPAN KOVAČ Za par godina kupamo se na vanjskim bazenima

U četvrtak je u prostorima Gradskih bazena ‘Marija Ružić’ u Čakovcu, povodom završetka godišnjeg remonta, održana konferencija za novinare. Na njoj se govorilo i o planovima za gradnju vanjskih bazena.

Novinarima su se obratili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktor GP “Ekom” Miodrag Novosel. Novosel je istaknuo da je riječ o godišnjem remontu, koji je uvijek planiran za početak rujna, a u sklopu kojeg se obavljeni zahvati na samoj građevini i svim sustavima.

Ukupna sredstva za remont planirana su u iznosu 300 tisuća kuna. Tijekom listopada će biti sanirano krovište, za što je predviđeno otprilike 140 tisuća kuna. Bazeni s radnom počinju u petak 15. rujna.

Gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je se da temeljem potreba i iskazanog interes građana, pojačano radi na tome da Čakovec konačno dobije otvorene bazene.

– Projekt koji je napravljen odmah po otvaranju ovog kompleksa, zastario je i preskup te ne odgovara današnjim potrebama. Obišao sam nekoliko hrvatskih gradova u kojima su u posljednje vrijeme otvoreni vanjski bazeni, razgovarao s predstavnicima tvrtki koje se bave gradnjom bazena, kako bi pronašli najbolje rješenje za naš grad – rekao je Kovač te dodao da će uskoro, u dogovoru sa stručnim službama i upravom “Ekoma”, pronaći najbolje rješenje, koje će zadovoljiti potrebe građana.

– Treba zatvoriti i financijsku konstrukciju, i to na način da ona u najmanjoj mogućoj mjeri optereti Gradski proračun i proračun ‘Ekoma’. Čim bude poznat model i financijska konstrukcija, projekt otvorenih bazena u Čakovcu ide ja javnu raspravu. Gradonačelnik je i rekao je su vanjski bazeni njegovo predizborno obećanje, koje namjerava ispuniti.

Ukoliko sve bude po planu, Čakovec će do kupališne sezone 2019. imati vanjske bazene, naglasio je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije