FOTO Proslavljen Dan Savske Vesi – mimohod, nogomet, druženje i glazba

Ove subote svečano je bilo u Savskoj Vesi, jednom od naselja u sastavu Grada Čakovca. Naime, uz mimohod, nogometnu utakmicu, druženje te glazbu proslavljen je mjesni dan.

Program je tradicionalno započeo mimohodom kroz naselje. Kolona u kojoj su pored predstavnika svih udruga koje djeluju u Savskoj Vesi, bili i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednici Mjesnog odbora Savska Ves Predrag Vabec, župnik župe Marije Pomoćnice Strahoninec, vlč Branko Sajković, predsjednici Mjesnih odbora Novo Selo Rok, Štefanec i Mačkovec te brojni mještani, praćena glazbom, prošla je kroz mjesto.

Službeni dio programa održan je kod nogometnog igrališta NK ‘Bratstva’ Savska Ves. Čestitajući dan mjesta, zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović rekao je da se u sva naselja u sastavu grada ravnomjerno ulaže. Savska Ves nije iznimka, jer ovo naselje danas ima svu komunalnu infrastrukturu te je praktički dio grada.

Mjesto ima i razvijeni društveni život, a Grad financijski prati rad svih udruga koje djeluju na ovom području. Vidović je najavio i nova ulaganja, prije svega početak radova na izgradnji nove ulice te izradu dokumentacije za obnovu Društvenog doma. Također, naglasio je i da je u planu dogradnja vrtića ‘Maslačak’, gdje će se ponovno otvoriti jaslice. U taj vrtić, iako u Čakovcu, zbog blizine ide većina djece iz Savske Vesi.

Predsjednik Mjesnog odbora Savska Ves naglasio je da će uskoro početi uređenje nove ulice, koja će omogućiti nova gradilišta te doseljavanje mladih obitelji. Savska Ves danas ima nešto preko tisuću i dvjesto stanovnika, poželjno je mjesto za život u koje se, zbog blizine Čakovca doseljavaju novi stanovnici. Nova ulaganja, najavio je Vabec, Savsku će Ves učiniti još boljim mjestom za život.

U sklopu obilježavanja Dana Savske Vesi odigrana je i prvenstvena utakmica 2. međimurske lige, skupine B. Zanimljivo, ‘Bratstvo’ je ugostilo susjedni ‘Strahoninec’, a uzbudljiv susret je završen podjelom bodova, 4:4. Druženje i zabava trajali su do kasnih sati, a okupljene je zabavljao sastav ‘Monaco’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije