VZČK Mario Medved i dalje predsjednik, Robert Meglić zapovjednik

Ove subote u Šandorovcu održana je izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca u koji spadaju 15 dobrovoljnih vatrogasnih društva sa područja grada Čakovca, JVP Čakovec, četiri pridružena DVD-a okolnih općina te Vatrogasna sportska udruga Žiškovec.

Skupštinu je vodio predsjednik Mario Medved, a Izvješće zapovjednika podnio je zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić. Rekao je da se u protekloj godini na području VZG Čakovca interveniralo 355 puta, a bili su i na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljenu u vremenu od 30. lipnja do 8. rujna.

Tokom godine preventivno su djelovali pregledom domaćinstva po naseljima izvan grada, u školama i vrtićima organizirali su pokazne vježbe, predavanja i sl. Kada je u pitanju opremljenost društva, članstvo može biti iznimno zadovoljno jer čelništvo Grada Čakovca ima izuzetno mnogo ”sluha” za potrebe vatrogastva. Tako se kupilo kombi vozilo za DVD Novo Selo na Dravi, agregati za struju, teleskopski led reflektori, izolacijski aparati i mnoga druga oprema potrebna za nesmetano funkcioniranje društva.

Godinu su obilježile čak 15 javno pokaznih vježbi na kojima su prikazali svu opremu kojom raspolažu, ali i uvježbanost operativnih članova. Na natjecateljskom polju članice VZG Čakovca iznimno su dobre te bilježe znatne uspjehe, što dokazuju sa brojnih nastupa na županijskom, državnom i Međunarodnom nastupu.

Valja spomenuti između ostalog Državno vatrogasno natjecanje održano u Puli gdje su ekipe mladeži muške DVD-a Krištanovec zauzeli 5. mjesto, DVD Žiškovec – žene 6. mjesto i DVD Mačkovec – muški 9. mjesto. U seniorskoj kategoriji na Državnom natjecanju JVP Čakovca zauzela je 2. mjesto, žene ”B” DVD-a Savska Ves 3. mjesto, DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane žene ”A” 4. mjesto, DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane muški ”A” 15. mjesto i DVD Savska Ves muški ”A” 36. mjesto. U 2016. godini osposobljeno je 17 vatrogasaca, 17 vatrogasaca I. klase, 7 dočasnika, 5 dočasnika I. klase, 4 časnika i 3 časnika I. klase sa područja VZG Čakovca. Stoji između ostalog u izvješću zapovjednika VZG Čakovca.

Blagajničko izvješće pročitao je Josip Jezernik, a u kojem je naglašeno da zajednica posluje pozitivno te da su prihodi u prošloj godini bili 984.203,50 kuna, a rashodi nešto manje. Planirana sredstva za tekuću godinu ne promašuju cifru iz prošle godine, a već početkom svibnja predsjednik je najavio primopredaju motornih pila za sva društva sa VZG Čakovca kao i usisne cijevi tokom godine.

Izabrano je novo-staro rukovodstvo zajednice. Nije došlo do znatnih promjena, tako da će predsjednik u narednom četverogodišnjem mandatu i dalje biti Mario Medved, njegov zamjenik Srećko Mrazović, zapovjednik Robert Meglić, a zamjenik zapovjednika Nikola Besedić. Tajnik zajednice bit će Robert Pevec. Skupština je predložila i svojeg predsjednika Maria Medveda kao kandidata za predsjednika VZMŽ koja će se održati 5. svibnja u Goričanu.

Skupštini su se između ostalih odazvali i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan koji je zahvalio članstvu na sigurnošću koje pružaju građanima grada Čakovca i okolnim mjestima, te da i ubuduće budu imali podršku Grada Čakovca kao i do sada. Na skupu su bili predsjednik Gradskog Vijeća Jurica Horvat, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovca Mladen Kanižaj, počasni zapovjednik VZG Čakovca Željko Besedić, tajnik veterana VZMŽ Vladimir Bujan i drugi.

Tajnik VZMŽ Dragutin Trupković koji je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu zajednice i naglasio odličnu suradnju između VZMŽ i VZG Čakovca.

Predsjednik savjeta mladih VZMŽ Hrvoje Novaković istaknuo je odličan rad s članstvom mladeži i podmlatka kojima se osim zajednice ponosi i VZMŽ te zaželio puno uspjeha i na nadolazećim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije