ODRŽAN Eko projektni dan u dječjem vrtiću ‘Vjeverica’

Vrtić ‘Vjeverica’ u sastavu Dječjeg vrtića ‘Cipelica’, danas je održao Eko projektni dan. Naime, ovaj vrtić kandidirao se za dobivanje statusa Eko-vrtića, a provođenje projektnog dana jedan je od važnijih koraka u ispunjavanju tog cilja.

Prije samih radionica na kojima su učili o važnosti očuvanja okoliša, sadnji cvijeća i izradi vrta s ljekovitim biljem, mališani iz dječjeg vrtića sa svojim tetama, za roditelje su pripremili su kraći program.

Podršku djeci i zaposlenicima vrtića dali su i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved.

Gradonačelnik Kovač tom je prilikom istaknuo da svi gradski vrtići mnogo ulažu i rade kako bi djeca koja ih pohađaju što ljepše i korisnije provela svoje vrtićke dane. Grad ulaže znatna financijska sredstva, ne samo u obnovu zdanja već i u njihovo opremanje.

‘Naši vrtići stalno uvode nove programe i mogućnosti, status eko vrtića samo je jedna u nizu takvih aktivnosti, a sve to rezultira kvalitetno osmišljenim i odlično provedenim programima.’, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Nazočne je pozdravila i ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Cipelica’ Gordana Šoltić Siladi te se zahvalila Gradu na svemu što čini kako bi se visoki standard u našim vrtićima dodatno poboljšao.

Ova ustanova trenutno nabavlja nova velika igrala za sve svoje odjela, u to će uložiti 60 tisuća kuna, a Grad Čakovec će u suradnju sa sponzorima donirati još velikih vanjskih igrala.

Inače, realizaciju projekta Eko projektnog dana, osim Grada Čakovca pomogli su i GKP Čakom, Gospodarska škola Čakovec čiji učenici su sudjelovali u izradi vrta, te Osnovna škola Ivanovec, čija je vrtlarska grupa donirala ljekovito bilje.

U sadnji biljaka pomogli su i gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika te ravnateljica ‘Cipelice’.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije