DRUŠTVO NAŠA DJECA ČAKOVEC Lučonoše dječjeg zadovoljstva

U utorak, 21. veljače je u dvorani čakovečkog Doma sindikata održana redovita tematsko-obavještajna skupština udruge Društvo ‘Naša djeca’ Čakovec. Da sve bude u znaku mladih započela je umjetničkim programom u kojem su glazbena umijeća predstavili učenici Glazbene škole Čakovec Ana Dukić, polaznica 4. razreda na flauti uz korepeticiju Mirjane Đžanko i Greta Mikec, polaznica 2. razreda na saksofonu uz pratnju korepetitora Maria Jageca.

Prošlogodišnji društveni rad je rezimirala predsjednica DND Gordana Šoltić Siladi istaknuvši kako su oni udruga koja organizira aktivnosti za djecu i s djecom grada Čakovca.

– Dječja participacija u lokalnoj zajednici je naša primarna aktivnost, tu je organiziranje slobodnog vremena djece, svi značajniji projekti vezani su uz humanitarne aktivnosti, već 15 godina provodimo projekt ‘Ja bih na more’. Cijela se zajednica uključuje u humanitarne akcije koje organiziramo pa smo preko njih skupili novac s kojim smo omogućili da 28-mero djece iz socijalno ugroženih obitelji da po prvi puta odu na ljetovanje u Dramalj – istaknula je predsjednica te dodala izvrsnu suradnju s nizom ustanova pogotovo onima iz odgojno-obrazovnog sustava jer je odgojno-obrazovna vertikala uključena u sve njihove aktivnosti.

Dodala je kako te ustanove imaju Dječje gradsko vijeće koje spada u 15 najboljih gradskih vijeća u Hrvatskoj. Nabrajajući ostale aktivnosti, predsjednica je rekla da su usmjerene prema djeci kako bi se ljepše osjećali u gradu, kako bi uljepšali njihovo djetinjstvo i odrastanje, a uz sve to promičući njihova prava koja su veoma značajna. Da bi ih ostvarili vezano uz to organiziraju niz aktivnosti. – Imamo 1500 nominalnih članova uključenih u sve naše aktivnosti – pohvalila se predsjednica brojkom.

Kako dalje? Provodit će kvalitetne projekte, a neke od njih i sa Savezom DND, a oni se odnose na prava djece i prava na različitost. Glede svih aktivnosti prepoznao ih je Grad Čakovec pa ih je lani nagradio Zlatnim grbom Grada Čakovca za 65-godišnji rad.

Gost skupštine bio je David Vugrinec, predstavnik Grada Čakovca, koji je rekao kako je Čakovec jedan od rijetkih gradova u RH koji stavlja djecu u prvi plan i glede toga je grad s pravom proglašen prijateljem djece, dok je Marija Hegeduš-Jungvirth dr. med. pedijatar, kao koordinatorica u Savezu društava ‘Naša djeca’ navela kako će DND biti uključeno u projekte koji će obuhvaćati 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Koliko je rad čakovečkog DND prepoznatljiv, slikovito je rekla kako bi voljela da joj unuci, koji sada žive u Zagrebu, zbog DND žive ovdje. Prisutne je prigodnim riječima pozdravio i Karlo Horvat, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća. Skup je iskorišten da se najzaslužnijima za rad DND uruče prigodne zahvalnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije