Održan tradicionalni gradonačelnikov prijem

U ponedjeljak je u prostorima Izložbenog salona Muzeja Međimurja Čakovec, održan tradicionalni Božićni prijem gradonačelnika Grada Čakovca. Okupilo se preko četiri stotine ljudi koji su u opuštajućoj blagdanskoj atmosferi, s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem, njegovim zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom te predsjednikom Gradskog vijeća Juricom Horvatom, izmijenili dojmove o godini na odlasku.

U formalnom dijelu prijema okupljenim predstavnicima čakovečkog i međimurskog javnog, gospodarskog, političkog, kulturnog, sportskog i društvenog života, obratio se gradonačelnik Stjepan Kovač.

U svom govoru dotaknuo se realiziranoga u ovoj godini, istaknuvši da su obnovljeni i izgrađeni novi kilometri prometnica i infrastrukture, napravljena nova školska dvorana u Ivanovcu, potporama brojnim uspješnim udrugama koje djeluju kod nas obogaćen je društveni život baš svih naselja u sastavu Grada, a izuzetno posjećenim manifestacijama Čakovec je pozicioniran na turističkoj karti ovog dijela Europe.

‘Kao gradonačelnik i stanovnik Čakovca, ponosan sam kad naš grad ističu kao pozitivan primjer smjera u kojem bi se naša zemlja trebala razvijati. A ta prepoznatljivost koju naš grad danas uživa u zemlji i okruženju, rezultat je rada i truda svih 28 tisuća stanovnika Grada Čakovca.

I zato je Čakovec sredina koju svi neizmjerno volimo, mjesto u kojem s radošću živimo i gradimo svoju budućnost, grad kojeg se jednog dana nećemo stidjeti ostaviti svojoj djeci’, rekao je Kovač te se zahvalio svim sportašima, učenicima, studentima, kulturnjacima, poduzetnicima, zaposlenicima koji su u 2016. godini postigli na svojim poljima zapažene uspjehe i rezultate.

‘Često govorim da grad nisu zgrade, ulice i trgovi, parkovi i spomenici, već grad, prije svega, čine njegovi stanovnici. Svima vama zahvaljujem na pomoći, prijedlozima i kritikama usmjerenim prema razvoju grada, ali i vašim aktivnostima vezanim uz sredinu u kojoj živite i radite.

Svima nam je cilj isti – još bolji i još ljepši Čakovec’, završio je gradonačelnik Stjepan Kovač, zaželjevši svima okupljenima Čestit Božić i uspješnu novu godinu.

U službenom dijelu, okupljenima se obratio i dječji gradonačelnik Čakovca Lovro Horvat, koji je svima objasnio zašto Čakovec ponosno nosi titulu grada – prijatelja djece.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je bend ‘Drugi program’, koji je izveo nekoliko božićnih pjesama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije