Kovač podnio amandmane – traži više sredstava za obrazovanje i kulturu

Gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač danas je u Saboru podnio amandmane kojima će se pokušati izboriti za projekte koji bi podigli kvalitetu života u gradu Čakovcu.

Zato je uložio tri amandmana na proračun Republike Hrvatske. Prvi amandman odnosi se na sredstva za osobe s posebnim potrebama, kojima bi se izgradnjom nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, umjesto dotrajalog i premalogobjekta u kojem su sada, pomoglo da svoje školovanje dignu na višu razinu.

Drugi amandman odnosi se na dogradnju osnovne škole u Kuršancu, čime bi se omogućilo kvalitetnije školovanje u tom prigradskom naselju nastanjenom uglavnom romskom nacionalnom manjinom, kao i cjelodnevni boravak te jednosmjenska nastava.

Treći amandman odnosi se na sredstva potrebna za obnovu spomenika kulture, Starog grada u Čakovcu, s naglaskom na Palaču i fortifikacije. Kako se radi o objektu od iznimnog značaja ne samo za Čakovec već i za cijelu Hrvatsku, gradonačelnik Kovač tražio je da se obnovom omogući jače razvijanje turizma, kao i davanje na značaju Čakovcu i obitelji Zrinskih koja je obilježila povijest grada i okolice.

– Smatram da Čakovec i projekti koje razvijamo u gradu, zaslužuju više sredstava iz državnog proračuna. Iako smo u samom vrhu po povlačenju novca iz EU fondova te i sami iz vlastitih proračunskih sredstava podmirujemo potrebe grada i građana, radi toga ne bismo trebali biti zanemareni kada su u pitanju sredstva iz državnog proračuna.

Naši građani i poduzetnici kroz poreze i na druge načine plaćaju državi značajna sredstva i smatram kako bi nam se dio toga trebao vratiti – izjavio je zastupnik Stjepan Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije