Kolona sjećanja: I u Čakovcu će u petak svijetliti Vukovar

U petak, 18 studenog 2016. godine, u sklopu obilježavanja 25-te obljetnice pada Vukovara, odnosno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, i u Gradu Čakovcu održat će se program pod nazivom ‘I u mom gradu Vukovar svijetli’.

Program će se održati prema sljedećem rasporedu:

16.30 sati Okupljanje kod Spomen ploče na igralištu NK “Sloga” Čakovec

– polaganje vijenca,
– prigodni govor o međimurskim braniteljima Vukovara,
– molitva

17.00 sati Kolona sjećanja

– Sudionici kolone su pripadnici Počasnog zdruga UDVDR RH PMŽ sa zastavama, hrvatski branitelji sudionici obrane Vukovara, roditelji, supruge i djece nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja domovinskog rata Međimurske županije, djelatnici PUM, predstavnici političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Grada Čakovca i Međimurske županije, članovi Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Međimurske županije, djeca Osnovnih i Srednjih škola iz Čakovca, građani grada Čakovca, žitelji Međimurske županije, sa upaljenim lampionima.

Kolona se formira kod igrališta i kreće se ulicama: Luja Bezeredija, Nikole Pavića, Preloškom, Ante Starčevića, Ruđera Boškovića i Vladimira Nazora.

17.30 sati Postavljanje lampiona u Vukovarskoj ulici,

18.00 sati Ispis lampionima simbola stradanja i hrvatskog zajedništva – Vukovarski vodotoranj na Trgu Republike,

18.30 sati Sveta misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve obrane Vukovara – Crkva Svetog Nikole Biskupa Čakovec,

19.15 sati Polaganje zajedničkog vijenca

– molitva kod Spomen zida hrvatskim braniteljima

Program organizira Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Gradom Čakovcem i Međimurskom županijom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije