Izaslanstvo Grada Čakovca, Međimurske županije i branitelja posjetilo Lipik

Na zapadnoslavonskom bojištu, točnije u okolici Lipika, tijekom 1991. godine poginuo je velik broj Međimuraca. Kako bi im se i u gradu za čije su oslobađanje zaslužni postavilo primjereno spomen-obilježje, u srijedu je u ovom slavonskom gradu boravilo izaslanstvo Grada Čakovca, Međimurske županije te koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat i zapovjednik 1. satnije 52. samostalne bojne HV Čakovec Zvonimir Košir, jedinice koja je dala ogromni doprinos oslobađanju Lipika i okolice u prosincu 1991. godine.

Njih je primio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Grada Lipika Krešimir Pavelić te bivši gradonačelnik Lipika Antun Haramija.

Kako je Lipik daleko odmaknuo s pripremama za gradnju spomen područja Domovinskog rata koje će sljedeće godine biti otvoreno u ovom gradu, dogovoreno je da u njemu svoje mjesto nađu i ploča s imenima poginulih branitelja iz Čakovca i Međimurja. Razgovaralo se i o uspostavljanju formalne suradnje između gradova.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca Marija Medveda, naši sugrađani koji su oslobodili Lipik trebaju biti poveznica i temelj čvršće suradnje između dvaju gradova.

– Gradovi u Hrvatskoj imaju iste izazove, no premalo se znamo i surađujemo te to treba promijeniti, naglasio je zamjenik Medved. Čakovec će pokrenuti proceduru kako bi se već dogodine potpisao Sporazum o suradnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije