Turističke zajednice Čakovca i Osijeka povezale se kroz povijest

Turistička zajednica grada Osijeka partner je mađarskom gradu Szigetvaru u europskom projektu ‘Tematski put Zrinski – Sulejman’ (Podravinom i Podunavljem u Hrvatskoj i Mađarskoj), a ostali partneri su Grad Osijek i općina Darda (prekogranična suradnja Hrvatska-Mađarska IPA HU-HR).

U sklopu projekta, tijekom mjeseca listopada 2016. godine, predviđeno je postavljanje informacijskih ploča u mjestima na ruti. Jedno od mjesta je Čakovec, a namjera je označiti mjesto za informiranje turista.

– Kolege iz TZ Osijeka, Mislav Pavošević i Siniša Maurus, prepoznali su u Turističkoj zajednici grada Čakovca vrijednog poslovnog partnera i odlučili pokloniti Uredu informacijsku ploču koja je postavljena u Turističkom uredu te turističku mapu koja će pomoći građanima, posjetiteljima u istraživanju turističkog područja Drave i Dunava: Međimurje, mađarska i hrvatska Podravina, Baranja, Osijek i okolica te Hrvatsko Podunavlje.

Ovo je početak uspješne suradnje s Turističkom zajednicom grada Osijeka koja će zasigurno pridonijeti daljnjem razvoju turizma i tradicije gradova Čakovca i Osijeka čime se izuzetno ponosimo – kaže Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda Tursitičke zajednica grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije