FOTO: Svjetski dan turizma obilježen i u Čakovcu

>> Svjetski dan turizma obilježen i u Čakovcu

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Turističkim zajednicama Čakovca, Murskog Središća, Preloga, Svetog Martina na Muri, Štrigove i Nedelišća obilježila je u središtu Čakovca Svjetski dan turizma čija je ovogodišnja tema ‘Milijarda turista, milijarda prilika. Tim povodom na štandovima u Ulici Kralja Tomislava u Čakovcu predstavljena je turistička ponuda pojedine međimurske turističke zajednice sa svojim specijalitetima i posebnostima. Degustirao se sir, pekle ribe, a nuđeni su i različiti kolači , namazi te tradicionalni međimurski proizvodi.

– Meni je drago, kazala je tom prigodom zamjenica međimurskog župana Sandra Herman,što smo se ove godine u Čakovcu okupili svi, od Turističke zajednice Međimurske županije koja je koordinator rada svih šest ostalih turističkih zajednica, kako bi na jedan simboličan način promovirali turističku ponudu Međimurja, pokažemo naše kapacitete i pohvalimo se dosadašnjim postignutim rezultatima.

Međimurje nudi pregršt zanimljivih turističkih proizvoda, a oni po kojima smo se možda najviše profilirati na turističkoj karti Hrvatske, ali i Europe su prije svega lokalna enogastronomija pri čemu ponajprije mislim na tradicionalnu međimursku hranu i sve kvalitetnija i u svijetu poznatija međimurska vina, nastavlja Herman. Drugi turistički proizvod je Ciklo turizam koji iz godine u godinu privlači sve više stranih turista. Tu su i Terme Sveti Martin s prepoznatljivom Wellness, kongresne i sportske ponude, ali i svi ostali kapaciteti vezani uz prirodne ljepote uz rijeke Muru i Dravu.

Kada je o turističkoj posjećenosti Međimurja u brojkama riječ, zamjenica međimurskog župana ističe kako zadnji podaci za prvih šest mjeseci ove godine govore o povećanju broja noćenja za 8%, odnosno o brojci od 62.000 noćenja. Rezultati će do kraja godine sigurno biti veći od onih kojima je završena prošla godina ,kada je u Međimurju ostvareno 117.000 noćenja.

Budući da smo dobili priliku za brendiranje kulturnog turizma i Međimurja kao županije Zrinskih ono na čemu valja poraditi da bi turistički rezultati bili bolji je povezivanje naših manifestacija s ostalom ponudom. Nužna su i daljnja ulaganja u smještanje kapacitete, u kuće u ruralnom području te otvaranje kampova u Međimurju, jer to tržište traži, zaključuje Herman.

Voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Čakovca Boška Ban Vlahek kazala pak je kako s njihove strane postoji odlična suradnja sa svim Turističkim zajednicama u Međimurju s kojima se kroz različite manifestacije pokušava u Čakovec donijeti dašak i drugih krajeva ove lijepe županije. Ove godine smo u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije osmislili obilježavanje Svjetskog dana turizma u malo većem obimu kako bi građani mogli upoznati djelatnike i ostalih Turističkih zajednica, i da vide čime se svatko od nas bavi.

Kontinentalni turizam iz godine u godinu raste, no, uvijek može bolje, smatra Boška Ban Vlahek, trudimo se, radimo, ne samo Turistička zajednica Čakovca već i cijelog Međimurja, kako bi bi svoj kraj predstavili što bolje i još kvalitetnije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije