FOTO: Čakovčani ispod kišobrana kuhali bograč u Lendavi

Tko to nije vidio, doživio i osjetio može i mora požaliti. A oni koji su tome željeli svjedočiti došli su u subotu 27. kolovoza u Lendavu gdje se je održavala tradicionalna turističko-gastronomska manifestacija Bogačfest 2016., najveće natjecanje u kuhanju bograča.

>>> Fotogalerija: U Lendavi održan Bogračfest (Subota, 27.8.2016.)

U Sloveniji se Lendava s pravom smatra prijestolnicom bograča. To je jedno od najpoznatijih jela Prekmurja i s pravom kažu kako je Lendava jedino mjesto na svijetu gdje se cijelim gradom širi njegov miris. Bogračfest je sastavnica manifestacije Festival Vinarium.

Blizu stotinjak kotlića, poredanih na dužni od više stotina metara, bili su dekoracija Glavne ulice Lendave i onih bližih gradskom središtu gdje je toga dana prošlo više tisuća znatiželjnika iz Slovenije i drugih država.

Tu su našla i ekipa imena Čakovečki pozoji koju su čini djelatnici Turističke zajednice grada Čakovca i Ekoma. Natjecateljsko mjesto prigodno su ukrasili dekoracijom po kojoj je Čakovec prepoznatljiv, Porcijunkulovskim kišobranima koji su izazvali oduševljenje posjetitelja, a bili su vidljivi nadaleko što je izazvalo i našu pozornost. Uz njih tu je bilo još nekoliko kulinarskih ekipa Međimurja, ali i glazbenih zabavljača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije