Potpisan Sporazum o prijateljstvu Mihovljana i Kobilja

Mjesni odbor Mihovljan i slovenska Općina Kobilje surađuju duže vrijeme. Već godinama unatrag, na blagdan Gospe od Anđela, dolaze u Čakovec, pohode Središnju svetu misu, a ove godine, njihov posjet iskorišten je kako bi se potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Mjesnog odbora Mihovljan i Općine Kobilje.

U Društvenom domu u Mihovljanu tim su se povodom okupili mještani Mihovljana i Kobilja, članovi DVD-a iz oba mjesta, predstavnici javnog i vjerskog života tih naselja, a goste iz Slovenije pozdravili su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te zamjenik gradonačelnika Mario Medved.

Gradonačelnik Kovač tom je prilikom istaknuo da život čine ljudi, njihova suradnja i prijateljstvo. Upravo zato, suradnja između Mihovljana i Kobilja je nešto od čega obje sredine imaju koristi. Počela je prije dvadesetak godina, ponajprije suradnjom dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Danas surađuju na mnogim poljima, od međusobnih posjeta, nastupa KUD-ova, pa sve do pisanja zajedničkih projekata za fondove Europske unije. Upravo to je, rekao je Kovač, smisao suradnje, jer učimo jedni od drugih. Ovaj Sporazum samo je produbljivanje višegodišnje suradnje, a sigurno će rezultirati koristima za Mihovljan i Kobilje, završio je gradonačelnik Kovač.

U ime Općine Kobilje okupljenima se obratio župan Robert Ščap. On je također naglasio važnost suradnje, kako između naselja tako i između ljudi. Tijekom svih ovih godina stvoreno je mnogo novih prijateljstava, a Sporazum će sigurno rezultirati novim projektim.

Sporazum je u ime Mjesnog odbora Mihovljan potpisao predsjednik VMO Josip Jezernik, a u ime Općine Kobilje župan Robert Ščap. Inače, Općina Kobilje nalazi se u Prekmurju, na granici sa Mađarskom te ima 570 stanovnika. Unatoč malom broju stanovnika i maloj površini izuzetno su uspješni u privlačenju sredstava iz EU fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije