Gradsko vijeće prihvatilo Strategiju razvoja Grada Čakovca do 2020.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca pred Vijećnicima se našla i Strategija razvoja Grada Čakovca za razdoblje do 2020. godine. Nakon prezentacije i kraće rasprave, ovaj dokument iznimno važan za daljnje planiranje razvoja Čakovca, prihvaćen je jednoglasno.

>>> Što nam donosi Strategija razvoja Čakovca do 2020. godine?

Strategija razvoja je određena “vizit-karta” Grada Čakovca koja pruža potpuni uvid u trenutačno stanje, ali i u velike mogućnosti razvoja. Riječ je o temeljnom dokumentu za upravljanje razvojem Grada, koji omogućava i učinkovitije privlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

Naime, strateški razvojni dokumenti na koje se investicije, projekti i programi pozivaju i temeljem kojih se natječu za sufinanciranje, moraju biti vertikalno usklađeni, odnosno gradska razvojna strategija mora biti usklađena s županijskom, državnom i europskom strategijom. Kako je u izradi Strategije sudjelovao širok krug institucija i ljudi, ona predstavlja i svojevrsni konsenzus o smjeru razvoja našeg grada.

Kako je rečeno na prezentaciji, Strategija je živi dokument, ona će se tijekom njenog trajanja, dopunjavati i usklađivati sa stanjem, potrebama i eventualnim novim zakonskim okvirom. Strategija se inače, počela raditi u ožujku 2013. godine, u izradi su sudjelovali predstavnici javnog i gospodarskog sektora, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva. Održano je dvanaest radionica, provedeno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, te su o nacrtu obaviješteni svi članovi Partnerskog vijeća, Radne skupine te stručnih timova.

Voditelj strateškog planiranja bila je tvrtka Bercon d.o.o., osnovna analiza stanja rađena je vlastitim kapacitetima Grada Čakovca. Strategija je stajala 36.250,00 kuna, čemu treba pridodati 10.000,00 kuna utrošenih za ex-ante evaluaciju.

I na kraju, kako stoji u Strategiji, vizija Grada Čakovca za razdoblje do 2020. je Grad Čakovec – uređena sredina koja ostvaruje svoj puni potencijal kroz inovacije, poduzetništvo, obrazovanje, sport, kulturu i prirodnu baštinu. Ovaj dokument temelj je da se ona i ostvari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije