Festival jagoda, Sajam cvijeća, roštiljada u jezeru, koncert Pavela…

>> Festival jagoda, Sajam cvijeća, roštiljada u jezeru, koncert grupe Pavel…

29. svibnja 1579. godine Juraj IV. Zrinski dao je privilegije stanovnicima podgrađa svoje tvrđave. Taj dan već dvadesetak godina slavi se kao Dan Grada Čakovca, a povodom njega i ove nas godine čega bogat i raznolik program.

Program ovogodišnji Dana Grada Čakovca prigodnom konferencijom za novinare održanoj u subotu u prostorima Turističke zajednice Grada Čakovca, predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Kovač, program započinje u srijedu 25. svibnja, a traje do nedjelje 29. svibnja. Koncipiran je tako da svatko može pronaći nešto za sebe, a mnoštvo događanja sigurno će mnoge privući na ulice grada. No, najvažniji događaj je Svečana sjednica čakovečkog Gradskog vijeća, koja će se održati u petak, 27. svibnja u podne u Centru za kulturu Čakovec.

Među ostalim, na njoj će se dodijeliti titula počasne građanke Čakovca Lili Legenstein. Taj dan potpisat će se i Povelja o prijateljstvu s mađarskim gradom Szigetvarom, te se postaviti i obelisk u čast novom gradu prijatelju. Također, zahvaljujući sponzorima, u 20 sati u Centru za kulturu održat će se predstava Dimnjačar, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.

Subota je posvećena građanima, programi traju od ranog jutra do kasne večeri, a posebno je izdvojio roštiljadu u jezeru te večernji koncert grupe “Pavel”. Nedjelja na sam dan grada obiluje sportskim događajima, a program završava Izložbom mađarskih utvrda u 16. stoljeću, koja će biti postavljena u Muzeju Međimurja Čakovec.

Direktorica Turističkog ureda Boška Ban Blahek, najavila je novinu, Sajam cvijeća i Festival jagoda koji će se ove godine po prvi put održati u Čakovcu. U subotu pak će se u humanitarne svrhe prodavati slastice s jagodama, a sav prihod namijenjen je za projekt “I ja bih na more”.

Kako je rekla, interesenata za sudjelovanje u manifestacijama koje se održavaju u gradu, iz godine u godinu ima sve više, što je dokaz prepoznatljivosti našeg grada na turističkoj karti Hrvatske. Svi programi besplatni.

>>> Program Dana Grada Čakovca (PDF)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije